Sven Grooten

Sven Grooten

Functies
Docent
Opleiding
Scenografie

Sven Grooten zijn professionele carrière begint bij het bureau DMT in Antwerpen. Vervolgens start hij zijn eigen bureau B-architecten nv samen met Evert Crols en Dirk Engelen. B-architecten is een natuurlijk gegroeid team dat op een innoverende manier aan uiteenlopende projecten werkt: individuele woningen, gegroepeerde woningen, winkels, kantoren, publieke gebouwen, openbare ruimten, stedenbouw, masterplanning, beursstanden, scenografie, tentoonstellingsvormgeving en studies al dan niet in samenwerking met derden. Het bureau opereert internationaal, met gerealiseerde projecten in Nederland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Singapore en China.

Tien jaar na de start van B-architecten in 2007 richt Sven Grooten samen met Evert Crols, Dirk Engelen en Sebastiaan Leroy B-bis architecten op. B-bis architecten ontwikkelt zich als een ontwerpbureau dat zich toelegt op particuliere architectuurprojecten, interieuropdrachten, winkel- en meubelontwerp.

Vandaag zijn B-architecten en B-bis architecten samen uitgegroeid tot een team van meer dan 50 medewerkers.
Naast gastdocent bij de opleiding Scenografie, is Sven Grooten onder andere ook lid van de kwaliteitskamer Mechelen (architectuur-ruimtelijke planning/stedenbouw), Lableider ontwerpstudie Amsterdam Zuidoost in opdracht van Arcam, lid van de Spilleart commissie Oostende en geeft hij gastcolleges voor RUG, KUL, KASK, Design Eindhoven.

Website:
www.b-architecten.be
www.b-bis.be

Terug naar lijst
Delen