Marilixe Beernink

Marilixe Beernink

Marilixe studeerde civiel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar afstuderen in 2005 werkte zij als jurist in de financiĆ«le sector. In 2012 wilde zij haar opleiding en juridische kennis combineren met haar passie voor kunst en cultuur. Zij volgde het vak Kunst & Recht aan de Universiteit van Amsterdam, wat haar inspireerde tot het opzetten en uitvoeren van haar promotieonderzoek bij deze universiteit.

Haar onderzoek wordt begeleid door prof. dr. Chantal Mak, hoogleraar Privaatrecht, en gaat over de juridische bevoegdheden van musea ten aanzien van beheerde cultuurgoederen in verhouding tot ondernemerschap en het algemene doel van de bescherming van cultuurgoederen. 

Sinds augustus 2019 werkt zij voor de Research Department de DAS Graduate School en is zij de inhoudelijke en management ondersteuning voor het lectoraat van DAS Graduate School. In hetzelfde jaar startte zij bij de Master Creative Producing als docent ondernemingsrecht voor de tweedejaars studenten van deze master.  

Terug naar lijst
Delen