Zondag 12 juli

Een afstudeerproject van Mateusz Staniak

Ik moet om leren gaan met leegheid en gebrek aan authenticiteit, ik voel de behoefte om de mythe te ontmaskeren. Soms weet ik niet eens meer wie ik ben.

Het idee dat kunst nieuwe waarden voor kan stellen, hebben we onwaarschijnlijk gemaakt. Maar als dat zo is, wat is dan de intentie van de kunstenaar? Welk wrok zit verborgen in zijn acties?
Wanneer wij identiteit bepalen, wordt het een museumstuk, behoord het tot het verleden. Het verhaal dat we over onszelf verkondigen houdt de werkelijke tijd, het nu, niet bij. Wat blijft er over wanneer we hieraan proberen te ontsnappen?

The Limits of the Self is een verbeelding van een fictieve kunstenares, Claudia, die aan een kunstwerk geïnspireerd op Jeanne d’Arc werkt. Op hetzelfde moment maakt haar bevriende curator, Maximiliaan, haar eerste solotentoonstelling.

Overige speeldata en tijden: 9, 10 en 11 juli 2020 om 19.30 uur in het Danstheater

Regie, concept en script: Mateusz Staniak
Dramaturgie, vooronderzoek en script: Eefje van den Broek
Scenografie: Zaza Dupont
Kostuumontwerp: Maud Kuypers
Lichtontwerp: Lies van Loock
Geluidsontwerp: George Dhauw
Beweging coaching: Tamir Eting
Video mapping: Anouk Steenbakkers
Spel en script: Laura de Geest, Giulia Reiss, Sebastián Mrkvčka

Productieleiding: Emmalot Morel
Technische productie: Bas de Bruijn
Decorbouw: Frits van Driel

Licht techniek: Roan Lo-a-Njoe
Geluid techniek: Kiki Heslenfeld

Begeleiding: Quirine Racké & Helena Muskens, Steven van Watermeulen, Florian Hellwig
Met dank aan: Lois Maat, Marieke Plantinga, Annebeth Vlietstra, Gemma van Kruijsbergen

Script is gebaseerd op: improvisaties; interviews van Jacques Derrida; Mary Gordon, Jeanne d'Arc, vert. Dons Reerink (2001); Michel Houellebecq, De wereld als markt en strijd, vert. Martin de Haan (2011); Woody Allen, Play It Again Sam (1972).
Met woorden uit: Siege of Orleans (ca. 1470); Régine Pernoud, Francis C. Lowell en Leon Denis, "Visions" (via jeanne-darc.info); Mary Gordon, Jeanne d'Arc, vert. Dons Reerink (2001); Sarah Thornton, Seven Days in the Art World (2009), Barry Avrich, Blurred Lines: Into the Art World (2017).

Kijk terug: Mateusz Staniak - The Limits of the Self

Delen