Djadi Loose

Djadi Loose

Opleiding
DAS Creative Producing
Lichting
2025

Alle emoties en hun bijbehorende verhalen verdienen een podium; juist de verhalen die ons eenzaam, verdrietig, machteloos of boos laten voelen. We herkennen ons in deze emoties, voelen ons meer verbonden met elkaar en door deze verhalen te delen begrijpen we elkaar wat meer. Dat is het doel van mijn (toneel)schrijven.  

Ik ben een maker die een groot hart heeft voor maatschappelijke thema’s. Zo schrijf ik over thema’s als kindermishandeling, jeugdzorg, dakloos zijn, psychiatrische problematiek en leven in armoede. Deze thema’s liggen dicht bij mij; ik ben opgegroeid in een onveilige omgeving, ben daarna in jeugdzorg geplaatst, en heb een boek gepubliceerd hierover: De Stille Schreeuw.   

Ik ben gaan werken in cultuur en welzijn om mensen te verbinden, te horen, te erkennen. Zodoende werk ik als Hoofd Cultuurparticipatie bij Podium NOORD in Den Haag. In deze functie haal ik o.a. de wensen en behoeftes op van wijkbewoners en creëren we samen programma’s die ik begeleid. Community art en cultuurparticipatie zijn keywoorden in mijn werk. 

Terug naar lijst
Delen