PULANG - Sarah Sahertian & Sem Tanate - ENTER Festival

Het Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) lanceert een nieuw landelijk afstudeerfestival: ENTER. Van 21 t/m 24 juni toont een nieuwe lichting theaterstudenten hun afstudeerwerk. ENTER Festival laat de toekomst van theater zien, het is een markeringspunt van een nieuwe generatie die het werkveld betreedt.Op het festival wordt getoond wat de afstudeerders bezig houdt, welke verhalen ze willen vertellen, wat zij belangrijk vinden. Van 21 tot en met 24 juni vindt een pilot van het festival plaats in Frascati en de Brakke Grond in Amsterdam. Tijdens ENTER Festival zie je ook werk van een aantal ATD afstudeerders.

PULANG Sarah Sahertian & Sem Tanate

Sem en Sarah, twee studenten, zijn begonnen aan hun reis op zoek naar hun Molukse Roots. 

Waar is hun thuis? En wat betekent thuis voor jou? Al gauw kwamen zij erachter dat de geschiedenisboeken niet volledig waren. 

Door persoonlijke ervaringen en gesprekken nemen ze ons mee in hun belevingswereld waarin ze hopen antwoorden te vinden nu de generaties er nog zijn en de geschiedenis vooral niet verloren gaat.

Over Sem en Sarah

Sem en Sarah – docent Muziek, uitvoerend muzikant en theatermaker op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – hebben elkaar leren kennen via een interdisciplinaire module binnen de school. Hierbij kwamen zij erachter dat ze iets heel moois delen met elkaar, namelijk: dezelfde geschiedenis en afkomst. Zo zijn zij 3e en 4e generatie Molukker in Nederland. Hier geven zij beiden op hun eigen manier  invulling aan.

Het duo begon snel eigen verhalen met elkaar te delen over hun Molukse achtergrond. Niet alleen over hun gedeelde roots, maar ook over hoe zij hun geschiedenis kunnen blijven doorvertellen. Daarbij delen zij ook hun visie over hoe het nu, als 3e en 4e generatie Molukker, is om in de hedendaagse Nederlandse samenleving te leven.

Door deze gezamenlijke belangstelling kwamen Sem en Sarah er al snel achter dat dit een unieke kans was om de vele vragen en interesses verder uit te werken tot iets groters. De eerste ontmoeting tussen de twee was twee jaar geleden. Hun band is uitgegroeid tot een vriendschap en nu schrijven en maken zij hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling “PULANG”.

Bestel je tickets via de website van Frascati

Jaar

2023

Terug naar lijst
Delen