Ik val/Me caigo

Het Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) lanceert een nieuw landelijk afstudeerfestival: ENTER. Van 21 t/m 24 juni toont een nieuwe lichting theaterstudenten hun afstudeerwerk. ENTER Festival laat de toekomst van theater zien, het is een markeringspunt van een nieuwe generatie die het werkveld betreedt. Op het festival wordt getoond wat de afstudeerders bezig houdt, welke verhalen ze willen vertellen, wat zij belangrijk vinden. Van 21 tot en met 24 juni vindt een pilot van het festival plaats in Frascati en de Brakke Grond in Amsterdam. Tijdens ENTER Festival zie je ook werk van een aantal ATD afstudeerders.

IK VAL / ME CAIGO - Kira Anzizu Huygen

Wat heb je nodig om je te laten vallen? In 2020, middenin de pandemie, emigreerde ik van Madrid naar Amsterdam. In CASA MIGRANTE vond ik negen vrouwen, met wie ik elke donderdagavond samenkwam. Samen maakten we IK VAL/ ME CAIGO, een voorstelling over vallen en opgevangen worden in een nieuw land.

CASA MIGRANTE is een ontmoetingsplaats voor Spaanstalige migranten, die pleit voor een betere integratie van migranten in Nederland en vice versa. Met de vraag; "Wat heb je nodig om je te laten vallen?" als uitgangspunt maken we een voorstelling waarin we samen vallen, opstaan, verhalen vertellen, zingen, eten en proosten.

Deze voorstelling wordt zowel in Nederlands, Spaans als Catalaans opgevoerd. Taal is hiermee een belangrijk artistiek instrument, om het integratieproces van mensen die naar een nieuw land zijn gekomen, zichtbaar te maken. Het publiek wordt hiermee uitgenodigd om deelgenoot te worden van zo’n aanpassingsproces.

Over Kira Anzizu Huygen

Kira Anzizu Huygen (Barcelona, 1991), is opgeleid als actrice in Madrid en woont en werkt momenteel in Amsterdam. Haar grootste drijfveer is om theater als een praktisch middel te gebruiken om waarden als empathie en saamhorigheid over te brengen.

Als actrice en co-creator maakt ze deel uit van het Spaanse collectief MUJER EN OBRAS. Ze is medeoprichter van MOVEOSOFIA, een educatief project waarin theater en filosofie samenkomen. Naast deze projecten werkt Kira als maker en docent voor onder andere instanties zoals VVAA collectief, STUT theater, CASA MIGRANTE en ‘Kunst in de Klas’. 

Momenteel volgt ze de opleiding Theaterdocent-Verkort aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en geeft ze les aan verschillende doelgroepen, binnen een verscheidenheid van maatschappelijke contexten.

Bestel je tickets via de website van Frascati

Jaar

2023

Terug naar lijst
Delen