Wij maken INTO NOTHING, een performance met theatrale natuurwandeling door Geestmeerambacht in Alkmaar. Waar we in de coronacrisis naarstig op zoek gingen naar verbinding met de natuur, die een van de weinige constante om ons heen bleek, werd de gezochte verbinding niet altijd gevonden. Wij gaan een wandeling creëren die ons een andere verhouding tot de natuur zal brengen. Daarmee als doel om je achter te laten met een grote verwondering voor deze eeuwig bewegende aardbol, waar we met zijn allen op leven. Hoe toevallig is het dat wij, door die ene nanoseconde van de oerknal, nu op dit moment hier samen zijn?

Als mensen hebben wij onszelf in de loop der tijd bovenaan in de piramide der hiërarchie van de planeet geplaatst. In een wereld waar zo goed als alles ‘’man-made’’ is en de mens alles heeft ingedeeld naar zijn eigen behoeften, verliezen we oog voor wat de wereld in de basis is en voor ons als individu betekent.

We worden aangestuurd door deadlines, algoritmes en een hogere lat. De controle van de prestatiemaatschappij neemt voor iedereen toe.

Zijn we nog in staat om, om ons heen te kijken? Op welke manier moeten we ons verhouden tot de wereld en de ander om weer in verbinding te staan met elkaar maar vooral onze omgeving?

Credits:
Technisch & creatief producent, pyrotechnicus: Titus Duitshof* Opleiding Design & Technologie
Creatief producent: Zita de Vos* Opleiding Productie Podiumkunsten
Scenograaf: Rae Elstak* Opleiding Scenografie
Uitvoerend producent: Tosca Schutte* Opleiding Productie Podiumkunsten
Licht ontwerper, pyrotechnicus: Hessel Hilgersom* Opleiding Design & Technologie
Geluidsontwerper & componist: Marcel Sman* Opleiding Design & Technologie
Mimer: Giari Knaapen Mime Opleiding (jaar 2)
Posterontwerp: Bo Kwakernaak

*Afstuderend

Bekijk hier de BEHIND THE SCENES

Jaar

2022

Terug naar lijst
Delen