Eefje Arts

Eefje Arts

Stage

Tijdens mijn studie aan de Opleiding Productie Podiumkunsten heb ik onder andere stage gelopen bij DGTL Festival & Apenkooi Events.

Ik vind duurzaamheid superbelangrijk en wilde graag deel uitmaken van het duurzaamste event ter wereld: DGTL. De ambitie van dit wereldwijde dance evenement is om in 2021 volledig circulair te zijn door de kringlopen van energie, water, sanitair, voedsel, mobiliteit en grondstoffen (vroeger afval genoemd) te sluiten. Voor een productieafdeling betekent dit slim nadenken over het stroomplan, materiaalgebruik en de faciliteiten zoals de toiletten, waar wij fosfaat winnen uit urine.

Het duurzaam produceren van een evenement op deze schaal, voor zoveel mensen, was een grote uitdaging. Het is misschien wel het tofste wat ik ooit heb gedaan. Het allerleukste vond ik de DGTL x Bonobo presents Outlier-show in de NDSM Loods. Daar zou ik zelf zeker als bezoeker naartoe zijn gegaan als ik het niet mede-georganiseerd had. Om al die mensen plezier te zien hebben van jouw productie, ze te zien genieten van iets waar je volledig achter staat, geeft een kick en is mega verslavend!

Ik houd van de snelheid van festivalproductie. Het werken op locatie en de uitdagingen die daarbij komen kijken: de weersomstandigheden, de infrastructuur. Je bouwt eigenlijk een tijdelijke stad, met stroom, water, eten en accommodaties. Als assistent-producent werkte ik veel samen met de hoofd producent. Ik kreeg al snel veel verantwoordelijkheden en stond in contact met alle leveranciers, freelancers en natuurlijk de collega's op kantoor.

In de toekomst wil ik het liefst blijven werken in de wereld van locatie-productie en doorgroeien tot producent of projectmanager. Ik wil me blijven verbinden aan duurzame en vooruitstrevende projecten. Mijn idealen voor de wereld wil ik terugzien in mijn werk. Ik ben dan ook super blij dat ik inmiddels fulltime in dienst ben van Apenkooi Events en kan blijven werken aan een circulair DGTL in 2021.

Terug naar lijst
Delen