Chaja van Kollem

Chaja van Kollem

Opleiding
Theaterdocent
Lichting
2020

Dit is Chaja van Kollem. Ze is afgestudeerd aan de Theaterdocent Opleiding. Van Kollem bracht de laatste maanden van haar afstudeerjaar door in haar eigen huis. Dit heeft haar niet weerhouden van het maken van haar afstudeervoorstelling: Te Midden Van Hier En Daar.
 
Te Midden Van Hier En Daar was een online muzikale beeldvertelling over gedistantieerd contact. Wat zie ik als ik bij de ander naar binnen kijk? Hoe ziet de kijkdoos van de binnenwereld eruit? In welke poppenkast zitten we?
 
De afstudeervoorstelling zou van origine 9, 10 en 11 juni 2020 in Perdu komen te spelen, maar door de maatregelen rondom het coronavirus was dit geen mogelijkheid. Het thema waar de groep al mee bezig was ging over de binnenwereld en hoe je je daarin gevangen kan voelen. Het thema werd actueler dan tevoren, toen iedereen geacht werd thuis te blijven in hun eigen binnenwereld. Van Kollem, haar spelers en muzikant (Tess van der Velde) besloten het onderzoek voort te zetten.
 
Ze speelden 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 en 30 mei om 20.00 uur over Zoom. "We hebben hard gewerkt en het is aan het resultaat te zien. Ik ben er erg trots op en denk dat het een mooi antwoord is op de gevoelswereld van deze tijd", aldus van Kollem.


Naast dit project heeft van Kollem een hoop andere projecten gedaan in haar laatste jaar. Van Kollem heeft onder andere een essay geschreven over De Ervaring Van Het Vreemde, een buitenlandstage gedaan in Togo bij youngIDEA (International Drama/Theatre Education Association) en CAER (Cercle d'Aide pour les Enfants qui vivent dans la Rue. Vertaling ; cirkel van hulp voor kinderen die op straat wonen).

Terug naar lijst
Delen