De Worm In Het Zijn

De Worm In Het Zijn een afstudeervoorstelling gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Maarten Schmidt en Thomas Doebele Je neemt een kijkje in het leven van zeven individuen. Alleen. Afgehaakt. Mensen die niet meer meedraaien in de gehaaste wereld van vandaag de dag. De één had geen keuze en bleef door de loop van omstandigheden alleen achter, de ander heeft er voor gekozen niet meer mee te doen. Ze trekken zich terug, gaan een ‘afwijkend’ bestaan leiden en raken geïsoleerd binnen de samenleving. Ze staan er alleen voor, maar toch hunkeren ze naar contact: een dier, een boek of een universum dat nog niet bestaat. De worm in het zijn is een verzameling aan portretten vertolkt door de afstuderende studenten van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie Teun Donders en Jasper Stoop.

“Ik vind de mensen uh… vind ik niet... uh… nee…die, die... het interesseert me niet meer. Vroeger kon ik me nog wel is uh... m’n eigen opwinden over m’n medemens. Nu niet meer. Geeft me geen ene zak. Ik… uh... ga d’r… uh...met een hoekie omheen.”

Jaar

2020

Cast

Spel & concept: Teun Donders, Jasper Stoop
Begeleiding: Guy Clemens
Scenografie: Paul Boereboom
Productie: Belle Lammers
Techniek: Wout Panis & Otte Stoltenborg
Camera: David van der Drift

Met dank aan: Stichting Melanie, Maarten Schmidt, Thomas Doebele, Annebeth Vlietstra, Bas de Bruijn, Roan Lo-a-Njoe, Wouter Janmaat, Desiree Delussu, Yvette Fijen, Rosa Reuten en Bart van den Donker, Lola Vogels.

Terug naar lijst
Delen