WERELD ÉÉN

WERELD ÉÉN is een afstudeervoorstelling van de Academie voor Theater en Dans van Tabita Friis Kristensen (Regie Opleiding) Nina Kay, (Scenografie Opleiding) en Arlette Schriek (Opleiding Productie Podiumkunsten). In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie, Mime Opleiding en de masteropleiding Dramaturgie van de Universiteit van Amsterdam.
De mailbox is al lang te vol. De nieuwsberichten zijn niet te stoppen. De kranten zijn gevuld met klimaatproblemen. Het moet 200 dagen regenen om de waterspiegel weer op peil te krijgen, tien bedrijven in Nederland zorgen gezamenlijk voor 50 % van de co2 uitstoot en we moeten af van aardgas.
Is de aarde nog te redden? Wanneer zijn wij haar uit het oog verloren? Komt er nog een toevluchtsoord?

Deze vragen stellen de drie hoofdpersonages in WERELD ÉÉN. Ze bewegen zich van het begin van de wereld tot de verre toekomst en proberen de evolutie van mens en aarde te doorgronden.

... ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is een nieuwe wereld
... een aardappelveld
... een speldenknop
... nee en nee
... de zon
... de maandag
... de onderwaterwereld

WERELD ÉÉN is een fysieke, speelse voorstelling over de evolutie van de mens en de aarde. Het publiek wordt mee op reis genomen in een tijdelijke wereld van live muziek, tekst, fysiek spel, licht en vormgeving.

Credits:
Spel: Alidtcha Binazon, Moriah Dekker, Martijn Huisman
Tekst: Machteld Touwen
Dramaturgie: Nuno Blijboom

Concept en regie: Tabita Friis Kristensen*
Decor en kostuums: Nina Kay*
Lichtontwerp: Douwe Bulten
Componist: Luka Batista

Productie: Arlette Schriek*
Eerste inspiciënt: Floris Vermist
Campagnebeeld: Kasper Schriek

* afstudeerders

Met dank aan:
Vincent van Woerkom, Len Pillen, Sven Groten, Florian Hellwig, Jimmy-Pierre de Graaf, Pascal Leboucq, Luca van Deurzen en Maarten van Burken
 

Jaar

2019

Terug naar lijst
Delen