Shopping and Fucking

Een afstudeervoorstelling van Jessie L’Herminez (Regie Opleiding), Han Ruiz Buhrs (Scenografie) en Lucia van der Pasch (Productie Podiumkunsten)

De vijf personages in 'Shopping and Fucking' kopen, verkopen en stelen wat ze maar kunnen, maar bovenal proberen ze een verhaal te maken van hun leven. Ze zoeken naar iets vasts in een vloeibare samenleving.
Mark Ravenhills toneeltekst uit 1996 is zowel een specifiek tijdsdocument als een voorbode op onze huidige generatie. Het gehele artistieke team van de afstudeervoorstelling 'Shopping and Fucking' groeide op tussen het vallen van de muur en het crashen van de beurzen. Hoewel we de keerzijde van het kapitalistische systeem nadrukkelijk hebben meegemaakt, lijkt het heersende neoliberalisme nog steeds de machtigste religie. We weten niet beter. We volgen de lijntjes van het verhaal van de vrije markt, maar zonder te weten waar die draden eigenlijk nog aan vastzitten. In 'Shopping and Fucking' wordt de hoop op een betere toekomst bij de volgende generatie gelegd. Wij dus. Is het mogelijk om die cyclus van illusoire hoop op verandering, groei, meer en beter te doorbreken? Of zijn we voorbestemd te leven als een product, gedesillusioneerd in een opnieuw opgeblazen, steeds groter wordende zeepbel?

spel: Niki Verkaar, Benno Veenstra, Felix Meyer, Tomer Pawlicki, Laurens van Lottum
tekst: Mark Ravenhill
vertaling: Tom Kleijn
dramaturgie: Belle de Wit

regie: Jessie L'Herminez*
scenografie: Han Ruiz Buhrs*
kostuumontwerp: Karlijne Opmeer
lichtontwerp: Jasper Nijholt
muziekadvies: Warre Simons

productie: Lucia van der Pasch*
productieassistentie: Sanne van Loenen
eerste inspiciënt: Daan van Oene
inspiciënt en geluidstechniek: Hero Kaspers
assistentie licht: Jordy Veenstra & Luc Huisman
grafisch ontwerp: Jesse Smits & Tom Bekkers

* afstudeerders

Met speciale dank aan: Tom Kleijn, Maria Kraakman, Marc Warning, Marianne Huibers, Florian Hellwig, Iris Rodenburg,  OPP X + Y, Tatja Peters en Henk Griffioen
 

Jaar

2019

Terug naar lijst
Delen