Sanne Hensen

Sanne Hensen

Opleiding
Design & Technologie
Lichting
2018
Specialisatie

Theatermaker/Lichtontwerper

E-mail
sanne.hensen@hotmail.com
Contact
LinkedIn

Doen! Het is meer dan de moeite waard.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt als lichttechnicus in het muziek- en theatercircuit, in combinatie met mijn MBO opleiding Podium- en Evenemententechniek, zocht ik meer verdieping in mijn vakgebied en ben ik deze studie gaan volgen.

Naast dat ik hier veel meer heb geleerd over licht en lichtontwerpen, heeft deze opleiding ook bijgedragen aan mijn kennis over theatermaken en samenwerken. Dit heeft er toe geleid dat ik, naast uitvoerende en technische werkzaamheden, ook leidinggevende werkzaamheden kan vervullen en op een ander niveau met de verschillende disciplines kan werken en communiceren binnen het maken an theater. 

De kunstinstallatie is een vrij omvangrijk project geworden waar ik ook na mijn afstuderen aan verder zal werken. Daarnaast wil ik mij verder specialiseren in lichtontwerpen op locatie. Ik zit er nu aan te denken om nog een master te gaan doen, in de richting van theaterwetenschap of filosofie. Maar eerst nog even mijn scriptie afschrijven en m’n bachelor halen!

Noir

De locatievoorstelling Noir, in samenwerking met het Amsterdamse collectief Nineties Productions. 

Voor deze muziektheatervoorstelling heb ik het lichtontwerp gemaakt. We hebben deze voorstelling gemaakt in een leegstaand kantoorpand in Amsterdam en zijn daarna op tournee gegaan langs leegstaande kantoorpanden door het land.

Overige projecten

Voor het theater Landesbühne Nord in Wilhelmshaven, Duitsland heb ik voor de theatervoorstelling Mein Jahr in Trallalabad (6+) het lichtontwerp gemaakt.

Daarnaast werk ik aan mijn eigen kunstinstallatie, welke ik wil neerzetten op (internationale) festivals, met in het bijzonder het Burning Man Festival in de VS. Hier zal ik ook na mijn afstuderen mee verder gaan.

Stage

Ik heb stage gelopen bij de Nederlandse vormgever Theun Mosk, het Utrechts gezelschap Schweigman& tijdens een productie voor het Oerol Festival, de Duitse lichtontwerpster Annette Termeulen in combinatie met het Deutsches Schauspielhaus in Hamburg en bij het gezelschap Tryater in Leeuwarden.

Door deze verscheidenheid aan stageplekken, ben ik breed georiënteerd en heb ik kennis en ervaringen opgedaan op verschillende en uiteenlopende gebieden.

Terug naar lijst
Delen