Mike Veerman

Mike Veerman

Opleiding
Docent dans
Lichting
2018
Specialisatie

Health and wellness

E-mail
Mike_y@live.nl
Contact
Facebook

Doelgericht werken en vooruitkijken heeft zijn voordelen, maar zorg ervoor dat je jezelf zo nu en dan in het moment plaatst.

Als dans docent richt ik me op het lichaam en geest connectie en de helende werking. Dans heeft me in het opgroeien veel geleerd en gegeven waardoor de kwaliteit van mijn leven is verbeterd. Dit jaar heb ik gewerkt met diverse doelgroepen zoals vluchtelingen, oudere, mensen met een chronische ziekte, tienermoeders en meer. Ook voor deze mensen draagt dans bij aan de kwaliteit van hun leven.

Projecten

What Box...?

Het dansstuk 'What Box...?' is een stuk dat de boodschap over brengt dat dans voor iedereen is. Wanneer je de diagnose krijgt van een spierziekte en de werking van je spieren achteruit gaan, zal je wellicht niet snel denken aan het volgen van danslessen. Toch kan de werking van dans therapeutisch en fysiotherapeutisch werken wat juist veel voordelen heeft in een beter kwaliteit van leven voor iemand met de diagnose en mensen in het algemeen. Als je naar een dansvoorstelling gaat zal je wellicht niet verwachten dat mensen met MS op het podium gaan dansen. Met dit stuk ga ik gedachtes veranderen.

Overige projecten

Ik ben werkzaam voor stichting ReDiscoverMe. De missie van ReDiscoverMe is om dans structureel aan te bieden voor mensen met een chronische ziekte. Met ReDiscoverMe gaan we samen in beweging. Op ontdekkingsreis naar hoe je lichaam nu is en werkend vanuit de mogelijkheden die je hebt. Deze stichting staat voor alles waar ik ook voor sta. Sinds ik betrokken ben in deze stichting en heb mogen ervaren hoe goed dit doet voor de deelnemers. Hier heb ik mijn plek gevonden en blijf hier nog lang werk verrichten.

 

Bij mijn stage bij stichting TjillSkillz waren we onderdeel van het Resocialisatie & Begeleiding programma Back on Track dat zich richt op jongeren van 12 tot 19 jaar die niet naar school gaan. Via de weg van dans, theater, rap en andere kunstvormen hielpen we de jongeren om ze in hun kracht te laten staan wat bij droeg aan hun plek terug te vinden in de maatschappij.

 

Dit jaar heb ik tevens als mede maker gewerkt aan de voorstelling Ed van Hoorn Fuck the system als stage bij stichting Op-Roet. We maakte een totaal theatervoorstelling over de vluchtelingenkwestie onder leiding van Ingrid Docter en Lyda Tijsen. Het resultaat was zeven uitverkochtte voorstellingen waardoor we wegens succes een achtste voorstelling hebben gedraaid. Tevens ontving Op-Roet op 11 mei 2018 de eerst Europese Amateo Award voor de voorstelling in Ljubljana. De jury was diep onder de indruk van de artistieke en betekenisvolle impact van de voorstelling. Met deze onderscheiding zijn we een jaar lang Europees ambassadeur waar het gaat om de ontmoeting tussen nieuwkomers in verbinding met kunst en cultuur.

Stage

De meeste stages die ik heb gelopen zijn maatschappelijk. Door mijn lijntje met de maatschappij te houden en door te realiseren wat voor kracht dans bezit ben ik steeds meer overtuigd dat dans veel kan bijdragen aan gezondheid en geluk in de wereld.

Terug naar lijst
Delen