Marley Braaf

Marley Braaf

Opleiding
Docent dans
Lichting
2018
E-mail
marleybraaf@hotmail.com

Blijf openstaan voor nieuwe invloeden, er valt altijd wel iets nieuws te leren.

Na 3 jaar studeren aan de UvA dan toch maar auditie gedaan en tot mijn verbazing werd ik aangenomen. De afgelopen vier jaar hebben mijn visie op dans enorm verbreed. Ik ben in aanraking gekomen met nieuwe dansstijlen en werkwijzen en heb zo mijn eigen manier van lesgeven en choreograferen verder kunnen ontwikkelen. Ik merk dat ik door de opleiding Docent Dans zoveel meer heb geleerd over de wereld en mensen om mij heen, dan op de UvA. Mediastudies aan de UvA heeft mij zeker geholpen, ook in het schrijven van essays en papers, maar het artistieke, sociale en ondernemende heb ik toch echt op de AHK ontwikkelt.  

Om te beginnen hier in Nederland verder gaan met lesgeven, choreograferen en dansen. Ik wil meer werkervaring opdoen en zo groeien in het maken, lesgeven en uitvoerend dansen. Ondertussen ga ik onderzoek doen naar het aanbod in het buitenland en hoop ik ook daar les te geven en te dansen.

 

Voor nu ben ik even klaar met studeren, maar over een jaar of twee zie ik mezelf wel een master doen.

Projecten

(nog in ontwikkeling)

Ons afstudeerfestival Ongoing zal op 27 en 28 juni plaatsvinden op de AHK, waarbij we workshops geven en een voorstelling te zien zal zijn van verschillende stukken, waaronder een klassenstuk gemaakt door Anne Suurendonk.  

Zelf maak ik voor Ongoing een stuk met Alidtcha Binazon van de ATKA en ik ben van plan om een dansfilm te maken, om dan toch een verbinding te maken tussen mijn twee opleidingen.

Andere projecten zijn: Braided, Twisted, Nappy – Een stuk dat ik heb gemaakt met een groep meiden over de betekenis van haar voor de gekleurde vrouw.  

Overige projecten

De reis naar Senegal was voor mij de meest bijzondere ervaring van de opleiding. Een maand lang dansend in het zand samen met twee klassen en een groep West-Afrikaanse dansers was geweldig. Deze uitwisseling van culturen heeft mij nog meer geïnspireerd om in de toekomst te blijven reizen en te ontdekken wat dans voor mensen betekent in andere delen van de wereld. 

Stage

Tijdens mijn opleiding hebben we al vanaf het eerste jaar stages gelopen. Door de opleiding heen heb ik zo aan verschillende groepen lesgegeven: van peuters tot bejaarden. Op deze manier heb ik ervaring opgedaan met alle mogelijke leeftijdsgroepen. Hierdoor heb ik ontdekt dat pubers en jongeren wel echt de groepen zijn waar ik het liefst mee werk. Misschien zijn pubers niet de makkelijkste groep om mee te werken, maar juist die uitdaging vind ik interessant. Zodra je hun vertrouwen hebt gewonnen dan is dit ook een groep die er echt voor gaat en dat maakt het werk zo leuk.

In mijn afstudeerjaar heb ik stages gelopen bij ICK, Danstheater AYA, 4West, Het Nationale Ballet, Dance Connects en het Spinozalyceum.

Terug naar lijst
Delen