Lisa Kampen

Lisa Kampen

Probeer van alles! Maak op je middelbare school, toneelvereniging of met vrienden een voorstelling en ervaar wat het is om iets te produceren. Produceren leer je voornamelijk door het te doen. Door veel dingen uit te proberen heb je niet alleen een streepje voor bij je selectieprocedure, maar weet je ook wat je leuk vindt en wat je wil leren.

Vier jaar geleden heb ik voor Productie Podiumkunsten gekozen omdat ik voelde dat een bijdrage aan het theater in Nederland weleens voor een geweldige loopbaan kon zorgen. 

Alhoewel ik mij vier jaar later niet ontpopt heb als een productieleider pur sang, is mijn liefde voor het theater enkel gegroeid. Ik wil mij verder ontwikkelen in de theaterprogrammering en beleidsvorming voor theaters, gezelschappen en fondsen. Ik wil blijven werken voor dat wat intrinsiek waardevol is.

Tijdens mijn opleiding heb ik stagegelopen bij BOG. en De Warme Winkel als productie-assistent en tourmanager. Ondanks de geweldige mensen waarmee ik heb gewerkt ontdekte ik bij deze stages dat ik mij liever wil focussen op de filosofie en de kunst, in de toepassing van programmering of het maken van beleid bij een fonds of een theater.

Tijdens mijn opleiding is het Artist in Residence-project belangrijk geweest omdat ik daar leerde mijn ideeën uit te werken tot werkbare concepten. Ook genoot ik van de lessen filosofie die ervoor hebben gezorgd dat ik mij ook heb ingeschreven voor de opleiding Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Afronden van de Bachelor Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Mij verder ontwikkelen in theater- programmering en kritiek en beleidsvorming.

Kritikos: in staat zijn tot het vellen van een oordeel

‘Kritikos: in staat zijn tot het vellen van een oordeel’ is het profiel dat ik ontwikkel als Creative Producer. In dit profiel beschrijf ik dat ik door middel van het debat, zoals de politiek filosoof Jürgen Habermas dat beschrijft, het publiek de ervaring wil geven dat zij een belangrijk onderdeel zijn van de kunst- en cultuur in Nederland.

Terug naar lijst
Delen