Jeanne van Beek

Jeanne van Beek

Opleiding
Docent dans
Lichting
2018
E-mail
jeanne@fvanbeek.nl

Gebruik de opleiding als hulpmiddel voor een totale zelfontwikkeling.

Mijn naam is Jeanne van Beek, 22 jaar oud en wonend in Amsterdam. De belangrijkste reden waarom ik de opleiding Docent dans heb gekozen, is vanwege het driepoot systeem; Docent-Choreografe-Danser. Door deze diversiteit in de opleiding kreeg ik de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen in alle drie de beroepen. Ik heb als danser mijn eigen bewegingstaal optimaal kunnen ontplooien, als choreografe mijn stijl kunnen overbrengen en als docent mijn eigen lesstof op basis van zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen.  

Ik wil veel gaan reizen om eerst nog meer als danser meer kennis op te doen. Graag zou ik een paar maanden in New York spenderen om daar meer te verdiepen in de Vogue en House stijlen. Verder zou ik graag les willen blijven geven aan de leerlingen van de 5 O’clock Class, het Bindelmeer College en de IVKO. Ook ga ik ervoor zorgen dat ik weer terug kan naar St. Maarten, wanneer het er veilig genoeg is, om mijn missie als dansdocent te vervullen. Ik wil meer choreografieën maken en ook eventueel met deze touren, maar dat is een toekomstplan voor een aantal jaren verder.

Stagedossier

Hierin staat alles beschreven wat ik in 2017/2018 qua stages heb gedaan. Mijn visie op docentschap en de doelen die ik met mijn leerlingen wil bereiken of bereikt heb.

Dance the message, waarbij ik als choreografe een choreografie mocht maken voor een wereldwijd dansproject. Dit project staat voor samenhorigheid, gelijkheid, diversiteit in culturen/talen etc. waarbij het doel was om diverse landen mijn choreografie via een tutorial laten filmen, wat stond/staat voor de boven genoemde begrippen. Link naar YouTube.

Overige projecten

De projecten Dansmaken waren gedurende mijn opleiding erg belangrijk voor mij. Hierin kreeg ik de mogelijkheid om mijn choreografieën te delen met anderen. Zo was er elk project een wisselwerking tussen mij als choreografe en de dansers. Ik hou van choreograferen, want het is tegelijkertijd een verwerkingsproces voor mijzelf. Ter inspiratie gebruik ik situaties die ik zelf heb meegemaakt en probeer deze over te brengen op het publiek. Daarbij mag het publiek een eigen associatie maken, maar maak ik voor de dansers de mogelijkheid om ook een situatie uit het verleden te kunnen verwerken.   

Stage

5 o’clock class – Bindelmeer College – IVKO – Share Network – National Institute of the Arts in St. Maarten.  

De 5 O'Clock Class staat verbonden met het Bindelmeer College en de IVKO. Zelf heb ik 7 jaar lang bij de 5 O'Clock Class gedanst en was het altijd al een droom om daar les te mogen geven. Door tevens bij het Bindelmeer College en de IVKO les te geven, kon ik alle jongeren met elkaar vergelijken-verbinden-laten groeien maar ook ervoor zorgen dat ze geïnspireerd werden om nu en later iets met dansen te gaan doen. Ik heb een lesstof ontwikkeld waarbij ik met de leerlingen werk aan hun zelfvertrouwen.

De lessen heten Mixed Styles, waarbij ik niet specifiek aan 1 stijl werk, maar meer de inhoud van de leerlingen zelf. Ik leer hen daarbij ook performing skillz en dynamiekverschillen toe te passen, zodat ze dit mee kunnen nemen in elke techniek of stijl zij krijgen.

Mijn stage bij Share Network was ook heel leerzaam. Hier danste ik een keer per week met slachtoffers van prostitutie en mensenhandel. Door de trauma’s was het geweldig om van hen het lichtpuntje van hun week te zijn en door middel van dansen even alles te laten vergeten.

In de zomer van 2017 ben ik naar St. Maarten gegaan als full time dansdocent. Drie maanden lang zou ik jongeren opleiding om op de Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten auditie te kunnen gaan doen. Helaas door orkaan Irma heeft dit één maand geduurd. Ondanks de vroegtijdige terugkeer, heb ik de tijd van mijn leven daar gehad. De leerlingen werden ontzettend blij van mijn lessen en de dansdocenten kregen nieuwe invloeden en inspiratie.

Terug naar lijst
Delen