Brian Verhagen

Doe het. Doe de dingen die je wil doen en laat je niet leiden door angst, onzekerheid of wat dan ook. Ga onderuit, kruip overeind en ga vervolgens nog een keer onderuit om vervolgens bij je doel te komen. Met lef en ambitie ontstaan de meest spannende ervaringen die je uiteindelijk zult koesteren.

In 2018 studeer ik af aan de opleidingen Productie Podiumkunsten (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Docent Theater (NHL Hogeschool Leeuwarden).

De combinatie tussen deze twee opleidingen is ongrijpbaar en tegelijkertijd ontzettend concreet: verhalen vertellen. Op wat voor manier dan ook. De ene keer met één stoel en twee acteurs in een kleine zaal, de andere keer als grootste musical in een grote zaal en weer een andere keer in de vorm van een festival midden in de zomer. Met een goed verhaal kun je raken, inspireren en laten ervaren.

Cultuureducatie bij vrije theaterproducenten – een onderzoek naar hoe vrije theaterproducenten een jonger, nieuw publiek kunnen genereren middels cultuureducatie.

Educatie speelt een grote rol in mijn carrière als docent, regisseur, producent en acteur. Ik probeer in mijn lessen en repetities altijd de koppeling naar het professionele werkveld te maken. Des te confronterender vond ik het dat ik in mijn ervaring bij de vrije theaterproducenten geen tot weinig koppeling voelde richting cultuureducatie terwijl daar juist zoveel te halen valt. Juist door in de jongere generatie te investeren door middel van cultuureducatie, creëer je een nieuw publiek wat later makkelijker de weg naar het theater van de vrije producent weet te weten.

Mijn doel van dit was om een educatieplan voor vrije theaterproducenten te maken waarin de uitkomsten van dit onderzoek zijn meegenomen en daarbij rekening houdend met de bezwaren die door de vrije producenten zijn ingediend. Binnen deze bezwaren ben ik op zoek gegaan naar een plan om educatie ook bij vrije producenten een rol te laten spelen om hun toekomstige publiek aan zich te binden.

Overige projecten

Naast mijn scriptie over cultuureducatie bij vrije theaterproducenten ben ik afgestudeerd met mijn werkzaamheden voor Stage Entertainment Nederland (The Lion King, assistent casting), Joint Venture Productions (Urinetown, company manager) en de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (Bechdeltest, productieleider). 

Stage

Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt voor o.a. Orkater (De Terugkeer van Hans en Grietje, tourmanager), Over het IJ Festival (productieassistent).

Een diverse samenstelling, maar allemaal in een actieve vorm. Midden in de actie. Soms in een besneeuwd Leeuwarden in de lokale schouwburg en soms in hartje zomer midden op de NDSM-werf in de brandende zon. Klaar voor het publiek dat die avond of middag aanschouwt, beleeft of ervaart waar al die tijd zo hard voor gewerkt is.

Terug naar lijst
Delen