Bram Anneveldt

Bram Anneveldt

Opleiding
Design & Technologie
Lichting
2017
Specialisatie

Geluidsontwerp

E-mail
info@bramaudio.nl

Volg je hart en je passie, dat brengt je het verst. Blijf experimenteren. En laat je door niemand vertellen wat de goede manier is om iets te doen. Er is nooit maar één manier. De beste blijft altijd jou manier.

Als ik werk aan een theaterproductie word ik uitgedaagd op het creatieve, technische en sociale vlak. De combinatie van deze aspecten geeft mij de energie en motivatie om er iets magisch van te maken. Mijn doel als geluidsontwerper/technicus is om een ontwerp neer te zetten wat bij de voorstelling past, maar wat de verwachting van het publiek overstijgt. Het geeft een kick om de verrassende reacties te zien van het publiek op dingen die jij hebt gemaakt.

Peter Zwart.

Ik heb tijdens mijn opleiding veel geluidsontwerpers/technici leren kennen. Peter Zwart is daar een van. Hij benaderd zijn ontwerpen muzikaal en precies, iets wat ik ook graag doe. Tijdens het Pauperparadijs heb ik kunnen zien hoe hij te werk gaat. Dit heeft me veel geleerd.

Ik wil graag als freelance geluidsontwerper/technicus werken bij verschillende gezelschappen. Het liefst altijd in combinatie met live muziek.

Orkater/De Nieuwkomers - Metaman

Met een koor van acht jonge acteurs reizen ze het land door om de mensheid te bevrijden van zijn hoogmoed. En roepen ze een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven. Die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat.

In deze voorstelling heb ik, in samenwerking met Thijs Maas en Wilko Sterke, het geluidsontwerp gemaakt. Het was allemaal live muziek en zang die ik dan weer manipuleerde met effecten. Deze voorstelling speelde door heel Nederland.

Overige projecten

Het Pauperparadijs (Zendertechnicus)

Toneelgroep Amsterdam Junior - Sons & Daughters (Geluidsontwerp)

The making of ...
Sons & Daughters Jr is een onderzoekslaboratorium naar de liefde, gespeeld door 25 jongeren tussen de 14 en 19 jaar. Alles is gebaseerd op hun eigen verhaal. Publieksinteractie wordt afgewisseld  met  theatrale  scènes,  muziek  en  dans. De voorstelling brengt een gesprek met het publiek op gang over verliefd zijn, liefdesverdriet, seks, exen, trouwen, enzovoort.’

Jouw taak?
‘Ik was de video- en geluidsontwerper. Ik had veel  overleg  met  de  twee  regisseurs  om  constant ideeën uit te wisselen en uit te proberen.’

Je grootste technische uitdaging?
‘We werkten met de losse onderzoeken van de jongeren en daar werd bijna elke dag mee geschoven tijdens de montageperiode. Omdat ik de video en het geluid deed, moest ik snel en flexibel werken. Dit kostte veel tijd en moeite, maar ik ben erg blij met het resultaat.’

Je grootste kick?
‘Dat  de  ideeën  die  je  bedenkt,  werken  zoals  je had bedacht, en dat je daarmee het publiek soms verrast. Die reacties zijn leuk om te zien en geven me energie en een trots gevoel!’

Terug naar lijst
Delen