De vier laatste dingen

Twee mensen in een verlaten ruimte. Hun eindstation, waar ze al levenslang lijken te wonen. Ze zijn vervormd, vervreemd van zichzelf. Een derde verschijnt. Ze komen niet in actie, maar kruipen in hun hoofd en stellen zichzelf vragen. Is hij onze verlosser? Hoe ga je om met de binnendringer, de vreemdeling die plotseling in jouw ruimte is?

Drie personages spelen hun eindspel op een dodenakker. Ze zijn uit elkaar gevallen en alles kwijt. Ze proberen zichzelf weer bij elkaar te rapen, maar graven steeds dieper hun eigen graf.

“Ik wilde roepen om hulp, maar in plaats daarvan schreeuwde ik mijn eigen naam. Alsof ik mezelf verloren was en gezocht moest worden. Met uitgestrekte handen probeerde ik te zoeken naar iets tastbaars om me heen. Een boom, een mens, een vriend om mij aan vast te klampen.”

Danish Blue (Babette Engels en Jordy Vogelzang): “In de huidige tijd zijn we prestatiegericht en individualistisch met narcistische trekken. Tegelijkertijd proberen we tot de ander te komen. Het enige wat in de weg zit, is ons eigen hoofd. We zijn niet in staat verder te kijken dan vanuit onze eigen positie.”

De vier laatste dingen is een afstudeervoorstelling van Babette Engels, Jordy Vogelzang, Chris Peters en Sterre Bijl.

Data en locatie
15 t/m 20 juni: 21.00uur
23 juni: ITS festival
De Floshal
Cruquiusweg 146
1019 AK, Amsterdam
 

 

 

Jaar

2017

Cast

Regie: Johan Simons en Koen van Etten (Opleiding Regie)
Tekst: Danish Blue
Spel (afstuderend): Babette Engels, Chris Peters en Jordy Vogelzang (allen Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie)
Productieleider (afstuderend): Sterre Bijl (Opleiding Productie Podiumkunsten)
Productieassistent: Paula Braas (Opleiding Productie Podiumkunsten)
Lichttechniek: Eli van Hooff (Design & Technologie)
1e inspiciënt: Marianne van Andel

Terug naar lijst
Delen