Janneke Defesche

Janneke Defesche

Opleiding
Productie podiumkunsten
Lichting
2016
Specialisatie

Publiekswerking

Website
www.denieuwemaker.nl
E-mail
janneke@denieuwemaker.nl

Als jonge theaterproducent van het zuiden werk ik op onontdekt speelterrein; op locatie en met nieuwe makers die nog op zoek zijn naar hun profilering, publiek en plek. Vanuit mijn eigen onderneming Denieuwemaker help ik hen in hun zoektocht door ze te ondersteunen in het verwoorden van hun artistieke visie. Met die visie als uitgangspunt schrijven we gezamenlijk een plan van aanpak en waar nodig help ik ook in de uitvoering ervan. Vanuit het artistieke concept wordt er gezocht naar logische samenwerking binnen én buiten de sector.

Kunst en maatschappij kunnen veel dichter bij elkaar komen en ik hoop daar een rol in te kunnen spelen – als ondernemer, denker, verbinder en medemaker.

Zicht

Zicht is een wandeling door de stad. De eerste editie vond tijdens de zomer van 2015 plaats in Maastricht.

De route leidt je als bezoeker individueel langs vijf verschillende ramen, uitzichten en perspectieven. Aan de hand van audiofragmenten werp je een persoonlijke blik op de stad, waarbij beeld en geluid het zichtbare én onzichtbare tonen.

Concept en tekst: Rita Hoofwijk (Toneelacademie Maastricht)

Productie: Janneke Defesche (Theaterschool Amsterdam)

In samenwerking met Code043, Toneelgroep Maastricht, Tout Maastricht, Sissy Boy, Brandweerkantine en Maasticht-LAB

www.denieuwemaker.nl/zicht

Overige projecten

It's just a boy pretending to be a wolf pretending to be a king

Afstudeerproductie op locatie i.s.m. Elke Schouten (Opleiding Theaterdocent) en Jeugdland Oost

Daar waar de realiteit vervaagt en dromen onder de donkere hemel wakker worden. Waar regels ieder moment omdraaien, telkens iemand anders de baas is en waar mogelijkheden door de kieren van de planken naar buiten komen. Daar waar doen alsof niet nep is en dingen verzinnen noodzakelijk. Waar de tijd lijkt stil te staan en kind zijn een nieuwe betekenis krijgt. Daar ontmoeten wij een jongen met een ontembare ontdekkingsdrift, op zoek naar een plek om te schreeuwen dat zijn vader de tering kan krijgen.

Het gaat er niet om hoe oud je bent, maar of je durft te springen. Voor iedereen vanaf 8 jaar.

www.denieuwemaker.nl/boywolfking

Terug naar lijst
Delen