Anton van der Sluis

Anton van der Sluis

Opleiding
Mime
Lichting
2016
Specialisatie

Fysiek spel, transformatie en beweging

Mijn fantasie en mijn lichaam, daar is waar het voor mij altijd start. Ik kan niet iets uitleggen zonder dat mijn handen gaan wapperen of dat ik het met mijn hele lijf uit moet leggen. In mijn werk probeer ik de fysieke empathie en de verbeelding van het publiek aan te spreken, om het publiek hun eigen lichaam en fantasie te laten herontdekken. In mijn spel zoek ik graag naar grotere of grotesquere personages, waarin ik mijn eigen degelijkheid even mag verliezen en mijn fantasie kan gebruiken.

Sterveling

"Wanneer transformeert een naaste zich van een persoon naar een lijk? Hoe verhouden we ons tót - en gaan we om mét een lichaam dat ogenschijnlijk geen ziel meer in zich draagt. Gedragscodes in een schemergebied wanneer onze eigen levensoriëntatie op de proef wordt gesteld."

Sterveling is ontstaan vanuit een bewegingsonderzoek met de wens om puur het lichaam onder de aandacht te brengen en de allesoverheersende sturende geest voor een moment ondergeschikt te maken. Een lichaam dat ogenschijnlijk zichzelf voortbeweegt. Een lichaam waar de geest uit vertrokken lijkt te zijn.

Stage

PARTYMONSTER onder regie van Marcus Azzini op Theaterfestival de Parade Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam in zomer 2015.

Een montagevoorstelling met tekst, dans en performance over New Yorkse clubkid / moordenaar Michael Alig. "Een theatrale ode aan de nacht die in je gezicht uit elkaar knalt."

Terug naar lijst
Delen