In de eenzaamheid van de katoenvelden

Een afstudeervoorstelling van Julie Peters (Opleiding Regie)

Een desolate omgeving bij nacht. Twee mensen treffen elkaar op de lijn van een breedtegraad. Een handelaar en een klant. De ene bevindt zich op vertrouwd terrein. De ander komt uit een ‘andere’ wereld. Zij hebben niets gemeen. De reden van hun aanwezigheid blijft onuitgesproken, maar beiden worden duidelijk gedreven door een grenzeloos, onbepaald verlangen dat hen dáár en dán aan elkaar uitlevert.

Het is een verlangen zo geheim dat ik het zelf niet ken en dat ik, om er zeker van te kunnen zijn of ik er wel een heb, mijn herinnering zou moeten afkrabben als een korst om het bloed te laten vloeien.

Julie Peters over In de eenzaamheid van de katoenvelden:
'Deze wonderlijke tekst van Bernard-Marie Koltès behandelt een intieme en wezenlijke kennismaking met de ander, en gaat daarmee voor mij over de onvermijdelijke confrontatie met jezelf en je eigen blinde vlekken; het duizelingwekkende labyrint waar verdriet, woede, angst en verlangen verblijf houden. De emoties die je het moeilijkst onder woorden kunt brengen, komen tot leven in Koltès’ woordenlandschap. In een muzikale reis van taal en licht wil ik op zoek naar de schoonheid en kracht van afhankelijkheid van je medemens maar ook de moeilijkheid en misschien zelfs onmogelijkheid voelbaar maken van het dichter tot elkaar komen, van de wezenlijke poging tot verbondenheid, wanneer je uit twee totaal verschillende werelden komt.

Twee mensen zien en kiezen elkaar. Ze maken een wandeling.'

Speellocatie & data
Frascati, Nes 63, Amsterdam
8 t/m 12 november 2016

Jaar

2016

Cast

Tekst: Bernard-Marie Koltès Vertaling: Patricia de Martelaere Regie: Julie Peters Muziek: Igor Iofe Lichtontwerp: Varja Klosse Spel: Lard Adrian en Mathieu Güthschmidt Muzikanten: Raphaela Danksagmüller en Julian Stiven Cárdenas Veloza Koor: Juliana Azvedo, Luiza Dedisin, Teresa Duarte, Sandra Macrander, Sofia Pedro, Daniela Solano, Irene Sorozabal en Céline van Velsen Dramaturgie: Thomas Lamers Decorontwerp: Varja Klosse en Julie Peters Kostuumontwerp: Brenda van Geffen Geluidsontwerp: Danny Hoogveld Video: Daan Hazendonk Productie: Laura Savelkoul Regie assistentie: Nina Goedegebure Techniek: Jasper van der Klauw en Thomas Lloyd Lichttechniek: Eli van Hooff Geluidstechniek: Bram Visser Decoratelier: Frits van Driel Fotografie & grafisch ontwerp: Bart Grietens en Lisanne Hakkers

Met dank aan Sem Borrel, Veerle Denissen, George Dhauw, Bart Grietens, Ketie Peters, Tatiana Pratley, Johan Reyniers, Steven van Watermeulen, Annebeth Vlietstra, Marc Warning, Toneelgroep Amsterdam en al onze donateurs

Terug naar lijst
Delen