Mees Borgman

Mees Borgman

Mees Borgman is actrice en muzikant.

Zij studeerde in juni 2015 af aan de Mimeopleiding (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Tijdens haar studie speelde zij o.a. bij Carver, in de voorstelling ‘Gemeenschap’ van Roy Peters, ‘OOOOOOOO’ van Giulio D’Anna en in ‘Voorjaarsoffer’ bij theatergroep MAAS in de regie van Moniek Merkx.

 

In haar afstudeerjaar maakte zij de solo circusvoorstelling ‘Staat van Geluk’, wat sindsdien te zien was tijdens het Reinventing Happiness Festival van het stedelijk museum in Den Bosch, tijdens het Stukafest Festival, op festival de Parade en circusfestival Circo Circolo.

Met haar moeder, Nanette Kuijpers, maakte zij het bewegingsduet ‘Ruimende Wind’, over de relatie tussen moeder en dochter. Ook speelde zij in de voorstelling ‘The Big Unknown’ van Nicole Beutler, waarvoor zij op het ITs Festival de Acteursprijs 2015 ontving.

 

Na haar studie was Mees o.a. te zien in ‘Seksbom’ van theatergroep Golden Palace, ‘Re-enactment of the Now’ van Davy Pieters bij Theater Utrecht, ‘Liefde’, (winnaar van de Gouden Krekel 2017) van Moniek Merkx bij MAAS theater en dans, in de solovoorstelling ‘Goat Song’ van Espen Hjort bij Theater Utrecht, in ‘Casino Nonstop’ van Espen Hjort bij Theater Utrecht, in ‘Monte Verita’ van Eline Arbo bij het Noord Nederlands Toneel en 'Zwarte Lente' van Espen Hjort bij Theater Utrecht.

 

In juni 2018 heeft Mees haar eerste EP uitgebracht. 'Pinecones' bevat 4 zelfgeschreven en gearrangeerde Engelstalige songs en is via alle muziekkanalen te beluisteren.

 

Afgelopen seizoen was zij o.a. te zien in 'How to build a Universe' van Davy Pieters bij Theater Rotterdam (winnaar van de VSCD Mimeprijs 2019) en'SKOG' een Noors-talige productie van Ingrid Askvik in Noorwegen en speelde haar solo voorstelling 'Staat van Geluk' op festival de Parade en festival Circo Circolo.

 

Dit seizoen is zij o.a. te zien in 'Project ECHO' een dansvoorstelling in samenwerking met Heather Ware en Cora Burggraaf, 'What we leave behind' van Davy Pieters en Theater Utrecht en maakt zij samen met Espen Hjort de voorstelling 'Happy Togehter' i.s.m. Het Huis Utrecht. Een voorstelling met haar familie of de acrobatiek van het samenleven. De première is 5 maart 2020.

'Staat van Geluk' (solo) en 'Ruimende Wind' (duet)

'Staat van geluk', een solo met als doel het publiek binnen 45 minuten zo gelukkig mogelijk te maken.

'Ruimende Wind', een duet voor moeder en dochter, met Nanette Kuijpers.

Overige projecten

Stage 'Voorjaarsoffer' bij MAAS theater en dans.

Afstudeervoorstelling 'The Big Unknown' door Nicole Beutler (hier ontving Mees de ITs Acteursprijs voor)

 

Downloads

Stage

Voorjaarsoffer bij MAAS theater en dans, regie Moniek Merkx

Terug naar lijst
Delen