Katherien Broug

Katherien Broug

Opleiding
Urban Contemporary (JMD)
Lichting
2015
Specialisatie

Contemporary dance and choreografie

Website
www.katherienbroug.com
E-mail
katherienbroug@hotmail.com

Volg ALTIJD je intuïtie.

 

Oja, en ga naar de JMD ;)

De relatie tussen mij en mijn vak is iets onbeschrijfelijk persoonlijks. Het is de reden waardoor ik drie maanden geleden naar New York ben verhuisd en alles wat bekend en veilig was achter me heb gelaten; het is de reden waardoor ik op een prachtig zonnige dag binnen in een studio zit en het is de reden waardoor ik dingen doe die ik niet leuk vind of me tegenstaan die mijn kwaliteiten als kunstenaar op een nieuw niveau kan brengen.

Maar ook is het de reden dat ik momenten van PURE euforie ervaar. Het is de reden dat ik voel, ken en verken.

Dans, choreograferen (en daarbij kunst) geeft voor mij extra waarde, betekenis en diepgang aan het leven.

Daarom is kunst in mijn leven onmisbaar.

Louise Lecavalier, Wayne Mcgregor, Christopher Ralph, Max Stone, Graham Technique, Limón, het leven, kleine dieren, ontroering, sex, macht, verdriet, geloof, kunst en de mens.

Ik zie mijn carriere als vruchtbaar. Ik wil na september mijn tijd in New York verlengen en mijn netwerk hier verder vergroten. Ik zie hier potentieel en plek voor mij als kunstenaar en zakenvrouw. Ik wil de rest van mijn leven blijven zoeken en ontdekken, de wereld veroveren en uiteindelijk van Katherien Broug een merknaam maken.

Solo

Het belangrijkste afstudeerproject van dit jaar is de ontwikkeling van een solo in NYC. Ik heb hier in NYC elke week een studio gehuurd, meestal van 8 tot 10 's ochtends omdat dan de studio's de helft van de prijs waren en heb onder begeleiding van David Michalek (www.davidmichalek.net) een solo ontwikkeld waarin ik zoek naar absolute macht. Met deze absolute macht heb ik het niet alleen over een dictator of een onderdrukker maar over een krachtige energie die alle facetten van het leven belichaamd: verdriet, liefde, onderdrukking, onschuld, ervaring, naïviteit, geslepenheid. Dit is tot nu toe de grootste uitdaging geweest van mijn carriere als danser/choreograaf.

Stage

stageverslagahkkatherienbroug.weebly.com

Terug naar lijst
Delen