Ingeborg Nijboer

Ingeborg Nijboer

Mijn passie voor kunst werd tastbaar in mijn vierde jaar. Startend voor dansmagazine bij zomerse dansvoorstellingen als de Parade en Noorderzon ging ik door naar een prachtig proces met een sterke groep vluchtelingen. Daarnaast mocht ik als docent het hele jaar door getuige zijn van mooie ontwikkelingen die plaatsvonden in studenten die ik doordeweeks in alle verschillende danslessen zag. Zowel mijn groepen op een basisschool in Zuid-Oost als groepen in het Gooise Laren. Vliegend tussen die verschillende werelden realiseerde ik mij dat dit precies is waarom ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt; werken met al die verschillende mensen die samenkomen in de zoektocht naar de bijdrage van de grootste kunst van alle; de levenskunst!

In september zal ik starten met de master Kunsteducatie. In de komende jaren wil ik meer inzicht krijgen op het gebied van beleid en ook hoop ik veel te kunnen doen in de richting van community art.

We Are Here

In Wij zijn hier werkte Ingeborg Nijboer met ongeveer twintig jonge asielzoekers. Zij dansten vol overgave op de muziek, bewogen ogenschijnlijk vrij over het toneel. Vrij van zorgen, vrij van angsten.

In de scènes die volgen ontstaat het gevoel dat het over meer gaat. Ze zijn geïnspireerd op de ontmoeting tussen culturen binnen de groep zelf, hun ervaringen met de Nederlandse samenleving, hun geleverde strijd en de strijd die nog komen gaat.

Downloads

Terug naar lijst
Delen