Eva van der Post

Eva van der Post

Acteren is voor mij alles mogen en kunnen doen wat ik in het dagelijks leven niet durf of waar ik niet aan toe kom. Me verdiepen in verhalen van een ander, in manieren van een ander en dat op mijn manier vormgeven. Theater is een groot muzikaal feest en af en toe een draak. Ik houd van die draak.

Projecten

BAAL

Tijdens het ITs Festival 2015 was Eva met haar klas te zien in de afstudeervoorstelling Baal, onder regie van Tatiana Pratley.

Anarchistisch, poëtisch, dierlijk en onaf. Baal, het eerste toneelstuk dat Bertolt Brecht op twintigjarige leeftijd schreef, is dit allemaal. Baal vecht tegen burgerlijkheid en is voortdurend op zoek naar de roes van alcohol en seks.

Alles om de eenzaamheid te verdrijven en werkelijk vrij kunstenaar te zijn. Dertien studenten van de Amsterdamse Toneelschool& Kleinkunstacademie maken een rauwe muzikale roadtrip. Zij volgen de jonge dichter Baal die weigert zich te conformeren: hij vlucht voor de dood in het leven. Zijn poëzie is het enige, ultieme houvast: Ik wil hemel scheppen! Wild, rood en vraatzuchtig. 

Overige projecten

Onder begeleiding van Chris Nietvelt maakte ze de solo 'Bombsong' van Thea Dorn.

Daarnaast heeft Eva een muziekprogramma gemaakt 'So Much To Say' met bestaande muziek van o.a. The Whitest Boy Alive, Tracy Chapman, Patrick Watson, Michael Kiwanuka, Fleed Foxes en Anais Mitchel. Een muziekprogramma over de gigantische wereld waar wij ons toe moeten verhouden en dat dit niet altijd lukt. En over wat er soms, ergens in die chaos, wel vast te pakken is.

Eva van der Post – Zang
Tony Roe – Piano
Richie Reichgelt – Gitaar
Daniël Eskens – Bas
Jimmi Hueting – Drums

Licht: Durante van Kuijk
Geluid: Bram Anneveldt
Technische productie: Kees Theunissen

Met dank aan: Paul de Munnik, Edwin van Gelder, Désirée Delussu, de Theaterschool

Stage

Tijdens haar studie liep Eva stage bij Frances Sanders in het Amsterdamse Bostheater bij de voorstelling 'De Laatste Zomer' in de maanden juni, juli en augustus van 2014.

In maart en april 2015 was Eva te zien in de familievoorstelling 'De Terugkeer van Hans en Grietje' van Orkater in samenwerking met het Balletorkest. Regie Geert Lageveen en Leopold Witte.

Terug naar lijst
Delen