Tim van 't Hof

Tim van 't Hof

Opleiding
Design & Technologie
Lichting
2014
Specialisatie

Lichtontwerp

Website
www.timvanthof.nl
E-mail
tim@timvanthof.nl

In de vier jaar op de Theaterschool ben ik zowel tijdens als buiten mijn Opleiding Techniek en Theater bezig geweest om heel veel licht te maken. Om het vakgebied te ontdekken, ervaring op te doen en meters te maken als belichter en lichtontwerper voor o.a. festivals, muziek-, dans- en theatervoorstellingen. Het is voor mij fascinerend om focus en richting te kunnen geven binnen een proces en een eindproduct. Hoe je samen met mede ontwerpers en creatives een beeld neer kunt zetten om idee of verhaal te vertellen en te versterken.

Kwartet

‘Kwartet was mijn vierde grote samenwerking met Nina. Het decor van Ruben zat vol uitdagingen. Een grote lege ruimte, met een enorme kroonluchter en een grote bak met melkwater. Zeker het water maakte dat ik goed moest kijken naar weerspiegelingen en de juiste posities van armaturen. Gebruik ik kleuren? Vanuit welke richting moet het licht komen?

Ik heb gekozen om ongeveer vijftien beelden te maken en deze vloeiend (bijna onzichtbaar) in elkaar over te laten lopen. De beelden timede ik op momenten die ik nadruk wil geven of om een onderliggend gevoel in de tekst uit te drukken.

In een afstudeerproductie wil iedereen natuurlijk het beste van zichzelf laten zien, maar dit team heeft de kwaliteit gehad om het gezamenlijke eindresultaat altijd voorop te stellen.’

Overige projecten

Licht- & decorontwerp: Closer - Patrick Marber, Theaterschool Amsterdam | Assistent lichtontwerp: West Side Story - Leonard Bernstein & Stephen Sondheim, Concertgebouw Amsterdam | Assistent lichtontwerp: Cosi Fan Tutte - W.A. Mozart, Bolshoi Theatre Russia

Terug naar lijst
Delen