Dora Groothof Schröder

Dora Groothof Schröder

Opleiding
ATKA - Toneel en kleinkunst
Lichting
2014
Specialisatie

Acting

Hou jezelf niet in. Doe de opleiding voor jezelf en geniet ervan, want het is een speelpaleis, dus maak er goed gebruik van.

 

En neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.

Een wereld creëren waar mensen even uit de realiteit stappen.

Het leven even iets minder serieus nemen dan normaal.

Iedere voorstelling weer opnieuw de uitdaging om op dat ene moment het publiek te vangen en mee te slepen, te laten lachen, te ontroeren.

De magie van theater kan ik haast niet omschrijven, het is zoveel tegelijkertijd. Dan kan ik beter een boek gaan schrijven.

Wat mij inspireert? tja.. zoveel.

Ontmoetingen tussen vreemden, spelende kinderen, mensen die helemaal zichzelf durven te zijn, een steengoeie dansact, sowieso mensen die ergens heeeel goed in zijn, maakt eigenlijk niet uit wat, dieren, de natuur, of sla ik nu door?

Net afgestudeerd en de wereld aan mijn voeten. wat nu!

Het liefst maak ik voorstellingen met een kleine groep. Of speel ik voorstellingen op locatie, zoals in September waar ik in twee weken een voorstelling in het Prinsengracht ziekenhuis ga spelen.

In Oktober verhuis ik naar Berlijn en ga ik daar rondneuzen. Ben nieuwsgierig naar het Theater daar en ik vind het leuk om een nieuwe taal te leren. ik ben benieuwd wat daar op mijn pad gaat komen.

God van de Slachting

Een bestaand stuk van Yasmina Reza van begin tot eind spelen. een stuk met humor en diepgang, daar hou ik van. En dat in samenwerking met studenten van de Toneelschool Arnhem en Regiestudent van de Toneelacademie Maastricht. Onder begeleiding van Marlies Heuer hebben we verschillende speelstijlen onderzocht en gespeeld. Voor mij het leukste project tot nu toe.

Overige projecten

De paradevoorstelling met mijn familie was ook een bijzonder project. De overgang van het 2e naar het 3e jaar mocht ik met ze samenspelen op de Parade en maakte we een voorstelling van 30 minuten genaamd "Het Perron". een zeer leerzame "stage".

Downloads

Stage

Mijn stage bevond zich in het Amsterdamse Bos en op Oerol Terschelling in de zomer van 2013. Ingejan Ligthart Schenk regisseerde de voorstelling "Cyrano de Bergerac" met Bram Coopmans als Cyrano. Samen met Jochem Stavenuiter, WIllemijn Zevenhuizen en Alejandra Theus mocht ik de gehele zomer, buiten in de open lucht met hun op een enorm groot podium staan voor meer dan 1000 mensen. Een muzikale voorstelling die ik met veel plezier heb gespeeld.

Terug naar lijst
Delen