Vijand van het volk

Op 8 mei jl. is het nieuwe kuuroord ‘de Aquadome’ officieel geopend in het bijzijn van investeerders, ondernemers en genodigden. Het omvangrijke complex beschikt over diverse sauna’s, baden en behandelruimtes voorzien van de nieuwste technieken. ‘Aquadome’ zal de komende jaren een impuls aan de werkgelegenheid geven en naar verwachting veel toerisme aantrekken. De aanwezige burgemeester benadrukte in zijn speech: “Wat houdt een gezin, een buurt, een wijk, een stad, een samenleving bij elkaar? Centraal staat de kracht van verbondenheid. Met de Aquadome hebben we een project dat ons bindt en ons naar een glorieuze toekomst zal leiden.” Met het doorknippen van een lint was de opening een feit.

Een jonge arts keert terug naar zijn geboortestad met een plan voor een kuuroord. Nu de stad op het punt staat een internationale badplaats te worden komt er iets aan het licht. Hoe ver reikt ons gelijk en waar begint eigenbelang? Wie zijn boodschap intelligent kan verpakken, kan de werkelijkheid naar zijn hand zetten.
 

Jaar

2014

Cast

Tekst Henrik Ibsen
Regie Hilde Tuinstra
Bewerking Susanne Visser & Hilde Tuinstra
Engelse Vertaling Milan Vreeken
Dramaturgie Susanne Visser
Kostuumontwerp Eva Jongen
Decorontwerp Marion Schindler

Geluidsontwerp Jorg Schellekens
Lichtontwerp Calle de Hoog

Productieleiding Dennis de Bont & Laura Savelkoul

Productie-assistentie Charlotte Sickler
Hoofd Techniek Huib Folmer

Techniek Floor van Dongen
Spel André Dongelmans, Tijn Docter, Eva van Gessel, Kevin Schoonderbeek, Mira van der Lubbe & Iwan Walhain

Vijand van het Volk is een afstudeervoorstelling van Hilde Tuinstra (Regie), Marion Schindler (Scenografie) en Dennis de Bont (Productie).

Terug naar lijst
Delen