Sieger Baljon

Sieger Baljon

Opleiding
Mime
Lichting
2013
Specialisatie

maker/performer

Website
sjamandada.wordpress.com

Rem je ego, rem je dadendrang en luister goed. Wees eigenwijs, en luister tussen de regels door. Het is er al. Theater is muziek. If I can't dance, it's not my revolution.

SJAMANDADA, theatertuinier, seizoenstheater. theater is voor ons het onderhouden van die wonderlijke tuin die publiek heet. Een provisorische behandeling door de zieke doktoren der kunst. We houden van DADA omdat het staat voor alles tegengesteld aan een coherente biografie om je cultureel ondernemerschap te verkopen. We denken dat kunst je af en toe in de kloten moet schoppen, met wat liefde en aandacht. We houden van sjamanisme omdat het ons verbindt met de spontane vitaliteit van levenskrachten. We houden van woorden omdat ze vrij specifiek resoneren. We houden van beweging omdat het vrij omvattend de boel kan lostrillen. We houden ervan een dwaas te zijn, professioneel. De rest is zowel muziek als stilte.

natuur, DADA, Robert Jasper Grootveld (de antirookmagier), sjamanisme, PROVO, permacultuur, Joseph Beuys, religie, anarchisme, Yesmen, Benjamin Verdonck, Roemi, Nieuw West, Tom Waits, KRS-one, de nederlandse mime, ondergrondse tegencultuur, familie&kameraden, mijn lief, alles.

Tuinier wil ik zijn. Op alle fronten.

De Wilde Jacht (Wild Hunt)

Laten we de winter omhelzen met al haar duivels. Laten we de Zwarte Piet in ons bevrijden. Free Blackface. Laten we in diens zwarte spiegel kijken. Ik dacht, ik graaf me een weg door het wortelstelsel van de europese folklore en haar dadaïstische erfgenamen, weg van die neo-koloniale ongein, op zoek naar de sjamanische tradities die eraan ten grondslag liggen. Dit kwam eruit: een soort solo op de grens tussen fysiek poëtisch theater en subversief ritueel. De thee staat klaar.

Overige projecten

Zwerftuin: nomadische moestuin op het dak der Theaterschool, om Kaïn (de landbouwer) & Abel (de nomade) met elkaar te herenigen. zie ook: zwerftuin.wordpress.com

Seizoenstheater: terugkerende jaarcyclus van 8 performances die gebruik maken van hun plek binnen het seizoen. De Wilde Jacht was de eerste volmondige stap.

Still Life: duister-futuristisch sport-kampioenschap. afstudeervoorstelling Mimeklas 2013

Downloads

Stage

Komen & Gaan. Bewegingsvoorstelling met Jan Langedijk i.s.m. MC theater, waarin 5 jonge performers 5 oudere import-Amsterdammers ontmoeten, slalommend tussen slapstick, ontroering en sjamanisch-koreaanse dans.

Terug naar lijst
Delen