Ilrish Kensenhuis

Ilrish Kensenhuis

Opleiding
Theaterdocent
Lichting
2013
Contact
Twitter

There is no I in TEAM

Ilrish Kensenhuis (1986) zette ruim 6 jaar geleden haar eerste echte stappen in theaterland  bij DEGASTEN/ voorheen JongRast uit Amsterdam-West. Haar roots liggen zowel in 'het stadje' IJsselstein te Utrecht als op de plantages Berlijn en Osembo te Suriname. 

Deze biculturele achtergrond ervaart zij als een rijkdom waaruit zij bij het maken van haar voorstellingen veel inspiratie put.

In april 2013  nam Ilrish in het Haagse Vredespaleis de ECHO-Award HBO 2013, dé stimuleringsprijs voor excellente studenten in het hoger onderwijs met niet-westerse roots, in ontvangst. In augustus 2013 vertrekt zij als gevolg hiervan naar Californië in de Verenigde Staten om daar aan UCLA een summercourse te volgen.

Ook was Ilrish gedurende haar afstudeerjaar programmeur van KunstENhuis (dé nieuwe locatie van Theater Podium Mozaiek op de Westergasfabriek waar werk wordt getoond van nieuwe jonge makers) , maakte en regisseerde zij de voorstelling 'Ik was 8 en ik voetbalde' met daarin hoofdrollen voor Soufiane Moussouli & Sidar Toksöz én was zij actief als maker en projectleider van een educatief project voor en door middelbare scholieren, in opdracht van het Holland Festival 2013.

Door middel van haar werkzaamheden zet Kensenhuis continu stappen richting haar te bereiken ideaal:  het leveren van een structurele en waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van multicultureel jongerentheater op hoog artistiek niveau en de talentontwikkeling van jongeren in de grootstedelijke multiculturele context.

Interview ScienceGuide - Ilrish Kensenhuis, winnaar Echo Award HBO 2013

De wereld en de mensen om mij heen

If you can dream it, you can do it

Ik was 8 en ik voetbalde

Een verhaal in een vrije val over falen, voelen, vrezen en fucking goede voorzetten met in het achterhoofd de herinnering aan wat bijna voorbij is.

Stage

Programmeur Alliantie Nieuwe Makers & Kennisnetwerk @ Cultuurpodium Theater Podium Mozaiëk (Rrrreuring 2012-2013)

Terug naar lijst
Delen