Calle de Hoog

Calle de Hoog

Opleiding
Scenografie
Lichting
2013
Specialisatie

Decor- en lichtontwerp

Website
www.calledehoog.nl
E-mail
calledehoog@hotmail.com

Als scenograaf plaats in mezelf naast een regisseur. Ik ontwerp de nieuwe wereld van de voorstelling. Een wereld met een eigen tijd en ontwikkeling. Ik richt me daarbij op de beleving van het publiek. In mijn werk speelt de natuur een belangrijke rol; in zowel mijn theater- als mijn autonome werk nemen elementen uit de natuur verschillende vormen aan.

De natuur, Gregory Crewdson, Jeff Wall, Olafur Eliasson, James Turrell, Yayoi Kusama en nog veel meer fotografen en beeldend kunstenaars

DELTA

DELTA is een voorstelling naar mijn eigen initiatief. In dit project wilde ik een stap verder gaan en de omgekeerde weg bewandelen: in dit project had het ontwerp de leidende rol. Regisseuse Anna Verduin startte samen met mij vanuit het scenografische kader met het maken van de voorstelling.

In mijn ontwerpen werk ik vaak met de frictie tussen theatrale ruimtes en de daar niet thuishorende natuur. In DELTA is water het uitgangspunt. Tijdens het project werkten Anna en ik nauw samen waardoor scenografie en repetitie, beelden en spel elkaar bleven aanvullen en uitdagen.

Overige projecten

'Ze vroegen arbeid, er kwamen mensen': decor-, licht- en kostuumontwerp. September 2012.

 

'Fourstelling' DNOA: lichtontwerp voor vier opera's. Januari 2013.

 

'De Vader': decor- en video-ontwerp. Juni 2013.

Downloads

Stage

In het derde jaar van mijn studie liep ik stage bij decorontwerpster Lena Müller bij het Nationale Toneel 'Land Zonder Woorden' en bij de Toneelmakerij 'Ik ben er even niet'.

Vervolgens heb ik in München bij de Münchner Kammerspiele decorontwerpster Eva Veronica Born geassisteerd bij 'Gesäubert/Gier/4.48 Psychose'.

Terug naar lijst
Delen