Super Magnifique

Une histoire de famille hyper-de-hyper
Afstudeervoorstelling van de Mime Opleiding.

‘Misschien had ik gewoon andere mensen moeten uitnodigen.
Leuke mensen. Soepel in de omgang. Voorkomend. Dat soort dingen.
Maar goed, we hebben het er maar mee te doen.’


Als je vier jaar bij elkaar in de klas zit, begint het dan op een familie te lijken?
Acht afstudeerstudenten van de Amsterdamse Mime Opleiding gaan elkaar de waarheid vertellen zoals alleen familie dat kan. Met alle onvoorziene gevolgen van dien. Je bent door het lot bij elkaar geworpen en je moet het er maar mee doen. Ze vroegen regisseur Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool om hun afstudeervoorstelling te regisseren. Marcel Osterop schreef een tekst voor hen: een inktzwarte komedie waarin de temperatuur zo snel oploopt dat iedereen er met een rode kop uitkomt. Wat goed uitkomt omdat de voorstelling na de voorstellingen in het ITs festival en Het Veem Theater te zien is op De Parade.

We kunnen het biologisch benaderen. We kunnen het behavioristisch benaderen. We kunnen het cognitief, psychodynamisch of humanistisch behandelen. Of humoristisch behandelen. We zullen het zeker als fysiek theater behandelen. Feit blijft: familie, je kunt er niet aan ontsnappen. En daar is geen woord Frans bij.

14 t/m 17 juni 2012Het Veem Theater AmsterdamAanvang 20.30 uur

22 juni 2012
ITs festival, Frascati 1 Amsterdam
Aanvang 15.00 uur en 20.30 uur

Jaar

2012

Cast

Met Erika Cederqvist, Abdelkarim El Baz, Rianne Meboer, Jurriën Remkes, Marjolein Roeleveld, Tim Senders, Dionne Verwey, Igor Vrebac

Tekst Marcel Osterop; Regie Marcus Azzini; Techniek Yuri Schreuders en Huib Folmer; Productie Siri Klein Robbenhaar

Terug naar lijst
Delen