Roerend Stil

ROEREND STIL is een fysieke, beeldende voorstelling over de worsteling met afscheid nemen, van het leven en van jezelf. ROEREND STIL is een poëtische bewegingsvoorstelling aan de rafelrand van Amsterdam, aan het IJ. Centraal staat een intieme monoloog van Samuel Beckett (Stirrings Still) over een oude man die gaat sterven. Via een koptelefoon treedt de toeschouwer binnen in de wereld van deze man, alleen in zijn kamer, zittend aan zijn tafel. Ondanks zijn bevroren staat, is hij niet van plan de dood lijdzaam af te wachten.  Onder de stroom van zijn gedachtes, herinneringen en fantasieën onderneemt hij een fysieke reis naar de uiterste rand van leven en dood. Daar waar land overgaat in lucht en water. Zijn hoofd, lijf en hart zetten hem als een veelkoppig monster in beweging. Maar zodra zij een stap buiten zijn vertrouwde wereld zetten, en als een wervelwind uiteen vallen, lijkt de dood dichterbij dan ooit.

Een afstudeerproductie van:
Thabi Mooi REGIE OPLEIDING
Justus Matla OPLEIDING TECHNIEK EN THEATER
Jeroen Hoekstra OPLEIDING TECHNIEK EN THEATER
Jitske Weijand OPLEIDING PRODUCTIE PODIUMKUNSTEN

Regie: Thabi Mooi
Productie: Jitske Weijand
1e inspiciënt en lichtontwerp: Justus Matla
Geluidsontwerp: Jeroen Hoekstra
Assistent productie: Job Rietvelt
Tekst: Samuel Beckett
Dramaturgie: Ricarda Franzen    
Compositie geluid/muziek: Tobias Borkert
Spel: Will Spoor, Yannick Greweldinger, Dwayne Toemere, Fabián Santarciel de la Quintana en Lotte Vogel
Musici: Markus Larjomaa (bastrombone), Lindy Karreman (hoorn), Gidon Nunes Vaz (trompet), Wouter van Zanten (percussie) en Liis Lulla (fluit)

Foto: Tom Fassaert
Grafisch ontwerp: Petra Warrink

Locatie: Het Stenen Hoofd, Amsterdam
30 mei t/m 2 juni – 21.30 uur

Ter hoogte van Westerdoksdijk 700, Amsterdam.

Het Stenen Hoofd is bereikbaar te voet vanaf Amsterdam Centraal (± 15 min. lopen) of met het OV met bus 48 vanaf Amsterdam Centraal richting Sloterdijk, halte Barentszplein. In de omgeving van het Stenen Hoofd is ook voldoende parkeergelegenheid, maar wel betaald parkeren.

  • De voorstelling vindt buiten plaats, houd hier vooraf rekening mee. Bij regen gaat de voorstelling gewoon door.
  • Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een kopje koffie drinken in Café Westerdok, Westerdoksdijk 715-A.

Met dank aan: Lisanne Hakkers, Pieter van den Bosch, de Theaterschool en alle ondersteunende afdelingen, Toneelgroep Amsterdam, Puck Mathot, Marlies Heuer, Gemeente Amsterdam, Paul Nieuwenhuizen en Maurice Veldwachter.

Jaar

2012

Terug naar lijst
Delen