L'art pour l'art 1

In L’art pour l’art 1 zoekt een groep vrouwen, afgezonderd van de werkelijkheid, naar een manier om het leven vorm te geven. Een verlangen naar overzicht en het ultieme samenzijn.

‘Hier hebben we geest en stof, soort en individu, evolutie en stilstand, verleden en toekomst, leven en dood alles bijeen in een verblijf, dat door onze hand kan worden opgenomen en dat we met één oogopslag omvatten.’

Met deze oogopslag beschrijft Maurice Maeterlinck de biologie van de bijenkorf en haar inwoners, maar maakt daarmee ook een kritische vergelijking tussen het insect en de mens. De bijen zijn voor Maeterlinck het toonbeeld van onzelfzuchtigheid en solidariteit. De individuele mens, wiens omgeving hem vreemd is, kan daar volgens hem nog wat van leren.

Anna Verduin streeft naar een ontmoeting tussen haar beeldende kunst en theater. In deze fysieke, beeldende voorstelling bekijkt zij het leven van de mens vanuit Maeterlincks biologische omschrijvingen van het leven der bijen.

L'art pour l'art 1 is een afstudeervoorstelling van Anna Verduin (Regie) en Mara Aronson (Productie podiumkunsten)

Speeldata
14 mei try out 20:00u
15 mei premiere 20:00u
16 mei voorstelling 20:00u
17 mei voorstelling 20:00u
reserveren: www.rozentheater.nl 020-6207953

reprise
ITs festival
25 juni 17:00u
reserveren www.itsfestivalamsterdam.com


Regie Anna Verduin |
Productie Mara Aronson |
Dramaturgie Annemarije Visser |
Vormgeving Roos Matla |

Spel:
Annelies Appelhof
Judith Hazeleger
Sofieke de Kater
Pamela Menzo
Licht- en geluidsbeeld Jorg Schellekens
Techniek Bo van Vliet Floris Vermist
stage productie Joella Reket
Begeleiding Guus van Geffen Marianne Huibers Huib Folmer

Met dank aan Frits van Driel, Mil Mohringer, Marieke Plantinga, Lois Maat, Jappe Claes, Annebeth Vlietstra, Pieter Verduin, medewerkers de Theaterschool en het Rozentheater.

Jaar

2012

Terug naar lijst
Delen