Yannick Greweldinger

Yannick Greweldinger

Opleiding
Mime
Lichting
2011
Website
www.mtgbotlek.nl
E-mail
y.greweldinger@gmail.com

Kom even zitten

Ik ben een makende speler, een spelende maker, mokkende speler, makkelijke maker, spelige moker.

Sinds het begin van de mimeopleiding ben ik er op gefocust geweest om als speler te kunnen werken in andermans werk. Ik ben nieuwsgierig naar de gekke verzinsels en hersenspinsels die zich vormen bij andere makers en wil vanuit die nieuwsgierigheid met zo divers mogelijke makers werken. Ik probeer mij als speler in alle richtingen van het spelersspectrum te ontwikkelen maar specialiseer mij in het subtiele spel, krachtige beweging, vormbewustzijn en droge humor.

Tijdens de opleiding echter heb ik gemerkt dat ik als maker en initiator van projecten ook ambitie heb. Samen met Dwayne Toemere vorm ik nu Mimetheatergroep Botlek, waarmee wij ons schoolwerk en nieuw werk in uitvoering brengen in binnen- en buitenland, van klaslokaal of studentenkamer tot jeugdgevangenis. Wij gaan de komende tijd werken als spelers maar blijven zeer actief in het ontwikkelen van nieuwe concepten en ideeen.

MTG Botlek maakt fysiek spannende, humoristische, gevoelige voorstellingen. Voorstellingen waarin zowel ik als Dwayne Toemere speler en maker zijn. Door onze intensieve samenwerking zijn we goed op elkaar ingespeeld en kunnen de voorstellingen in hun helderheid en schoonheid groeien.

Tijdens de opleiding werkte ik met onder anderen Jakop Ahlbom, Sarah Vanhee, Oystein Johansen, Bianca van der Schoot, Jochem Stavenuiter, Boukje Schweigman en Gienke Deuten.

In het seizoen 2011-2012 zal ik onder anderen werken met Melih Gencboyaci, Thabi Mooi en Oystein Johansen.

Terug naar lijst
Delen