Teunis Ruiten

Teunis Ruiten

Als ik wakker word, dan denk ik al aan creëren. Ik probeer in mijn werk zorgvuldigheid en een gek soort brutaliteit met elkaar te verenigen. Mensen ontroeren is wat ik het liefst doe.

Ik word geïnspireerd door veel beeldend kunstenaars en theatermakers, mensen die zich op de grens begeven: Marina Abramovic, Grayson Perry, Jan Fabre, Maira Kalman.

Scenografie is niet het bedenken van een decor, maar eerder filosoferen over de theatrale ruimte. Deze begint al op de huid van de acteur/danser. Daar komt dus ook kostuum bij kijken, waar mijn voorkeur ligt. De wereld maken vanuit de mens en niet andersom is wat ik het liefst wil blijven doen in de toekomst.

Sientje Abram

Met dit project probeerde ik een vergeten kind opnieuw onder de aandacht te brengen. Ik wilde laten zien dat veel slachtoffers van de Shoah geen gezicht hebben, zoals Anne Frank dit wel heeft.

Scriptie: Imago Hominis

Overige projecten

Residu
Residu hield het midden tussen een theatrale vertelling en een museale installatie. Samen met Juul Dekker kopieerde ik de prieelvogel. We verzamelden afval en creëerden hiermee een nieuwe wereld. Met de hulp van Dave van Roon en Wilfred Loopstra, beiden van de opleiding Theater en techniek, hebben we dit weten te realiseren.

Stage

Bij Rien Bekkers voor de Nationale Reisopera & bij Marrit van der Burgt voor ABHAC

Terug naar lijst
Delen