Sophie Schut

Sophie Schut

Blijf bij jezelf en ont-wikkel. Wees niet bang, we zijn allemaal onzeker.

Als ik speel of zing, dan probeer ik in het moment te blijven: bewust te zijn van wat ik als personage en als actrice, in dit stuk, wil zeggen.

Ik word geĆÆnspireerd door mijn mede-studenten (niet alleen die van de ATKA), voor hun lef en positieve energie. Jeroen Willems, omdat ik niet begrijp wat hij doet, een bovenaards niveau. Wende Snijders, wat een energie en zeggingskracht! En alle andere kunstvormen; zij spreken een andere taal en hebben andere vormen. Dat voorkomt dat je vastroest, het houdt je scherp en creatief.

Als acteur mag je spelen en/of zingen in stukken waarin je mensen een spiegel voor kunt houden. Dat vind ik prachtig en een noodzakelijk goed voor de maatschappij. Ik hoop dat ik veel mooie projecten mag doen in de toekomst, mooie rollen mag en kan gaan spelen en, last but not least, dat de kunst in de toekomst meer gewaardeerd zal worden, want ik geloof dat er zonder kunst geen SAMENleving kan zijn.

Crimes of the Heart

Met welke studenten werkte je samen?
Met klasgenoten van de Toneelschool & Kleinkunstacademie

Regisseur
Peter de Baan

Speelperiode
20 t/m 25 juni 2011

Wat heeft dit project voor jou betekend?
Het afsluiten van een paar mooie jaren. Ik hoop dat we veel plezier hebben in het maken van de voorstelling, het is tenslotte de laatste keer met elkaar. En dat we uiteindelijk allemaal achter de voorstelling staan en allemaal een goed moment hebben, waarin we ons kunnen laten zien.

Overige projecten

Wat was het afgelopen jaar (2010-2011) jouw meest indrukwekkende eigen project, eindexamenproject of -voorstelling?
De Driestuiveropera; 60x een voorstelling spelen, hoe is dat? Van stad naar stad, alle theaters zien. Met fantastische acteurs die ik elke avond weer mag bewonderen.

Zijn er andere eindexamenvoorstellingen die je wilt vermelden?
Iedereen behalve ik en De Hollanders; de afstudeervoorstellingen van de andere klasgenoten.

Downloads

Stage

Het laatste jaar heb ik stage gelopen bij:

  • Homeless, Stichting HOMEMADE, regie: Dick van den Heuvel
  • Driestuiversopera, Nationale Toneel, regie: Franz Marijnen
  • Eigen werk/solovoorstelling, begeleiding & regie: Laurens Krispijn de Boer

Terug naar lijst
Delen