Robin van den Heuvel

Robin van den Heuvel

Contact
YouTube

Als ik speel of zing, dan is dat vrijheid. Het onderzoeken van een rol en een stuk en dan het vertalen naar het publiek en ontdekken wat werkt en wat niet.

Wat betekent het vak waar je voor bent opgeleid voor je?

Ik ben gelukkig op het podium. Een plek waar je jezelf kan zijn maar even goed een ander. Of allebei. Het is een platform voor wat je wil vertellen maar als je even niets te zeggen hebt, kan je in het materiaal van een ander duiken. Het ontcijferen van Shakespeare of Ibsen, en dan uiteindelijk je weer herinneren wat je nou te zeggen had.

Ik wordt geïnspireerd door mensen. Ik heb een fascinatie voor de schoonheid van de mislukking. Hoe menselijk wil je het hebben. Binnen muziek verwoorden voor mij mensen als Billy Holiday en Jeff Buckley dat. Je krijgt alles, niet het halve werk, en dan schieten ze uit de bocht of je krijgt het mooiste wat je ooit hoorde. Je krijgt de volle laag.

Homeless

Bij welk gezelschap, welke producent of opleiding doe je je eindexamenproject?
Stichting Homemade

Met welke studenten werk je samen, en welke opleiding doen ze?
Rogier van Erkel en Sophie Schut, van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie

Tekst (schrijver):
Dick van den Heuvel

Regisseur:
Dick van den Heuvel

Wat betekent dit project voor jou?
Homeless was een kleine productie. We stonden met z'n drieen op het podium. Daardoor hebben we allemaal ontzettend veel ruimte en tijd gekregen. Het was vrij en leuk, waardoor je volop durft te experimenteren. Met Homeless hebben we als uitdaging genomen om tegen de theaterwetten in te gaan, iets wat een grote uitdaging was en ontzettend leuk.

Overige projecten

Zijn er andere eindexamenvoorstellingen die je wilt vermelden?
Toneelgroep de Appel - Rhinoseroscity

Regie: Aus Greidanus jr.Solovoorstelling - Een vrouw ging van huis

Terug naar lijst
Delen