Nina Lahocsinszky

Nina Lahocsinszky

Opleiding
Theaterdocent
Lichting
2011
E-mail
n.lahocsinszky@gmail.com

Lekker kijken naar hoe anderen het doen en daar iets van vinden.

Als ik theater maak dan voel ik me als een kind in een snoepwinkel dat soms ook door een stapel zure matten heen moet bijten.

Ik werk graag met kinderen omdat die nog zo onbevangen zijn en nog niet logisch denken. Ik lees graag verhaaltjes van Toon Tellegen, Toon Hermans. En ik kijk vooral graag de wereld in, daar ligt de inspiratie voor het oprapen.

Ik ben zo blij met mijn opleiding omdat het een hele brede opleiding is. Ik vind het fantastisch om een voorstelling te maken met spelers die echt graag willen, maar ik vind het ook heerlijk om voor een groep schoolkinderen te staan die ineens dingen gaan doen waar ze zelf het bestaan niet van wisten. De combinatie van hetgeen ik weet overbrengen en zelf scheppend bezig zijn is de mooiste die er is.

Alle projecten die ik in mijn afstudeerjaar heb gedaan waren indrukwekkend. Omdat je ineens als autonoom maker wordt aangesproken en niet maar aan het handje van de opleiding wordt meegenomen. Alle projecten waren op een andere manier weer bijzonder.

Het allerleukste vond ik de combinatie van veel verschillende dingen. Dat ik 's ochtends kleuters les sta te geven en 's avonds met zeven volwassen mannen aan mijn voorstelling sleutel. Dat schakelen vind ik fantastisch! Verder heb ik tijdens mijn stage bij Stichting Studio 52nd echt mijn plek gevonden. Hier maken kinderen uit Amsterdam Oost hun eigen toneelstuk, dat weer wordt gespeeld door professionele acteurs in het Tropentheater. Ineens viel het kwartje: dit alles is dus echt wat ik wil!

Terug naar lijst
Delen