Nhung Dam

Nhung Dam

Laat je niet gek maken en laat je helemaal gek maken!

Spelen is voor mij vergelijkbaar met het ultieme genot van iets proeven wat ik nog nooit eerder hebt gegeten; vergeet alles om me heen en tegelijkertijd alle zintuigen op scherp.

Mijn ouders; die met zo weinig zo veel hebben weten te maken. Kopland: 'Wie wat vindt heeft slecht gezocht'. De blinde man die mij in een drukke stationshal nariep dat ik mooie hakken aan heb. En degene die me al het bovenstaande heeft leren inzien.

Ik moet alles nog uitvinden. Nu begint het pas. Ik heb wel geleerd op mijn intuïtie te vertrouwen en hard te werken om dicht bij mezelf te blijven. Of ten minste om uit te zoeken wat dat is. Mijn dromen en verlangens vorm te geven. Maar precies hoe en wat weet ik nog niet. Ik hoop mooie rollen te mogen spelen, betekenisvolle stukken te maken en bijzondere mensen te ontmoeten met wie ik dat kan doen. Hoe de toekomst eruit gaat zien, weet ik niet, gelukkig maar. Het enige wat ik kan doen, is het gewoon te doen en proberen het waar te maken.

Projecten

Eigen project

Tekst:
Koos Terpstra en Nhung Dam
 
Regie:
Koos Terpstra
  
Wat betekent dit project voor jou?
Het meest bijzondere van het project was om samen met Koos Terpstra een voorstelling te maken. We gingen een maand op stap om mensen te spreken, terug te gaan naar plekken waar we niet meer wilden komen, dingen te doen die ogenschijnlijk niets met het onderwerp te leek te hebben, om uiteindelijk een glimp van deze bijzondere ervaringen in de voorstelling te delen met het publiek. We hebben elke avond op een andere unieke plek gespeeld. Mijn speciale momenten waren na afloop; (vreemde) mensen voerden in een intieme setting, openhartige gesprekken met elkaar, er werd samen gegeten, samen gedronken. Wat wil ik nog meer!, dacht ik.

Overige projecten

Andere eindexamenprojecten die ik wil vermelden:
De Hollanders
Tekst: Arnon Grunberg
Regie: Gerardjan Rijnders
Afstudeervoorstelling.

Villa Achterwerk, Van Hier Tot Tokio
Regie: Ben van Der Meijden

Faust I en II
Regie: Johan Doesburg
Het Nationale Toneel

Don Q, At your service
Regie: Jeroen van den Berg & Jakop Ahlbom
Theater Het Amsterdamse Bos producties.

Human Cargo
Regie: Liesbeth Colthof
Toneelmakerij

Downloads

Terug naar lijst
Delen