Lisanne Hakkers

Lisanne Hakkers

Opleiding
Scenografie
Lichting
2011
Website
www.lisannehakkers.nl
E-mail
lisannehakkers@live.nl
Contact
LinkedIn

Scenografie betekent voor mij meer dan een decor- of kostuumontwerp. Het gaat over beweging, over tijd. Het gaat over de wereld om ons heen.

Kunstenaars zoals Anselm Kiefer, Olafur Eliasson, James Turrell en Francis Alys inspireren me. Hun werk raakt me, verward me en zoekt verbinding met de wereld om ons heen. Het werk en denken van ontwerper Boris Kudlicka is voor mij bezielend en heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling als ontwerper.

Scenografie betekent voor mij meer dan een decor- of kostuumontwerp. Het gaat over beweging, over tijd. Het gaat over de wereld om ons heen.

Drift

Regisseur / Choreograaf:
Laila Wiersma

Speelperiode
 25 t/m 28 april 2011

Wat betekent dit project voor jou?

Dit project is meer dan alleen een beeldconcept voor mij. DRIFT is een ontdekkingstocht, een lang en spannend proces, een interessante wisselwerking tussen dans, beeld, licht en geluid. Mijn eerste echte experiment met dans en bewegingstheater. DRIFT is een reis.

Scriptie
Een Fantastisch Universum

Overige projecten

Krabat - Meester van de Zwarte Molen
Familievoorstelling (8+) gebaseerd op Meester van de zwarte molen, het spannende jeugdboek uit 1971 van Otfried Preußler. Krabat is vertaald in 30 talen, won in 1973 de Zilveren Griffel en werd onlangs nog verfilmd.

Krabat wordt in zijn dromen naar de zwarte molen in het moeras geroepen waar de Meester met twaalf leerjongens de wieken laat draaien en draaien. Elk jaar één leerling erbij, elk jaar één leerling eraf... Hoe langer hij daar is, des te geheimzinniger het wordt. Dan hoort hij op zekere nacht een meisje zingen.

Krabat - Meester van de Zwarte Molen is een verhaal over de zoektocht van een kind naar eigen kracht en identiteit. En over hoe dromen en vriendschap je daarbij kunnen helpen.

Een ware klassieker die voor jong en oud al 40 jaar tot de verbeelding spreekt. Met onder meer Jeroen Voorhorst uit de M-Lab productie De geheime tuin als Krabat.

Tekst en regie: Albert Hoex
Compositie: Marielle Woltring
Kostuumontwerp: Joost van Wijmen
Decorontwerp: Lisanne Hakkers
Lichtontwerp: Matthijs van Heerikhuize

Orkest
Elektrische Gamba: Jan Goorissen
Klarinet: Kees van der Harst
Percussie: Martin Verdonk

Spel: Jeroen Voorhorst, Bart de Vries, Roos van der Waerden, Rogier van Erkel, Niels Jacobs

Stage

Boris Kudlicka, Michiel van Cauwelaert

Terug naar lijst
Delen