Jan Dekker

Jan Dekker

Opleiding
Scenografie
Lichting
2011

Wanneer ik ontwerp neem ik de tijd om dingen anders te bekijken. Ik sta graag kritisch tegenover het vertrouwde en ben nieuwsgierig naar het vreemde. Ik denk graag over de mensen en de wereld in metaforen, om het uit te vergroten of juist te relativeren.

Benjamin Verdonck, de Warme Winkel, de Veenfabriek, Johan Simons, Anish Kapoor, Joseph Buys, de straat, de mensen en de dingen. Rieks Swarte, Carver, Joost Conijn, Guido van der Werve.

Residu

Residu was mijn initiatief vanuit de opleiding Scenografie. Ik zocht hiervoor de samenwerking op met vriend en ontwerper Teunis Ruiten, spelers van de mimeopleiding, dansers van Moderne theaterdans en een celliste.

Het project speelde zich af in de grote zaal van de Theaterschool, en vormde een installatie. Het publiek stond rond de installatie en was getuige van een performance van 20 minuten waarbij de wereld van gestorven spullen opnieuw tot leven kwam.

Tijdens dit project merkte ik dat je binnen de Theaterschool de tijd krijgt om jezelf artistiek te ontwikkelen, en de ruimte om nieuwe dingen te proberen. En dat is bijzonder.

Met
Teunis Ruiten, Scenografie
Rexallan Clemensia, Moderne theaterdans
Rebecca Rodriguez, cello
Esther Koolstra

Overige projecten

Voor mijn laatste afstudeervoorstelling maak ik een ontwerp voor The Pillowman, van Martin McDonagh.

Regie: Caitlin van der Maas
Compositie: Caio Amon
Komstuumontwerp: Roos Matla
Lichtontwerp: Reinout Hofman
Soundscape: Jurriaan Giele

Het stuk speelt eind juni in de grote zaal van de Bellvue op het ITs Festival in Amsterdam.

Stage

Tuin van Holland Toneelgroep de Appel, assistent van ontwerper Guus van Geffen.

Terug naar lijst
Delen