Fleur van den Berg

Fleur van den Berg

Opleiding
Mime
Lichting
2011
Specialisatie

Theaterdocent

E-mail
fleurvandenberg@xs4all.nl

Wat zegt je geweten? -'Je moet worden die je bent.'

(Friedrich Nietzsche)

Als ik theater maak en speel dan wil ik het gedicht van Judith Herzberg zijn:

Een bok staat
bij gebrek aan berg
vaak bovenop
zijn hok.

Ik wil iets aanrichten
en er schaamteloos naar kijken
wat ontbreekt
laten ontbreken
en het onbekende
mogelijk maken

David Lynch omdat hij verwart, Friedrich Nietzsche omdat hij humor heeft, Albert Camus omdat hij nog altijd existeert, Jan Taks omdat hij Jan Taks is, Fernando Pessoa omdat hij heteroniem is, kunst omdat het artificieel is, Irene Schaltegger weil sie kann gehen und denken zur selben zeit, Etiènne Decroux omdat hij denkt met zijn vingertoppen, Maarten Lok omdat hij VET is, Samuel Beckett omdat hij speelt met het einde, Marijn de Langen omdat ze mij bij mijn diepste naam noemt, Johann Sebastian Bach omdat hij mij zo diep raakt, Jaïr Stranders omdat ik met niemand anders zo ruzie kan maken en zo kan lachen, Bertolt Brecht omdat hij twjfelt, Sarah Ringoet omdat ze van Prince houdt, Loes van der Pligt omdat ze artistiek leider van de Mime Opleiding is.

Bij het nieuwe jaar. -Nog leef ik, nog denk ik: ik moet nog leven, want ik moet nog denken. Vandaag staat iedereen zichzelf toe zijn wens en liefste gedachten uit te spreken: nu, dan wil ook ik zeggen wat ik mij vandaag van mijzelf wenste en welke gedachte dit jaar voor het eerst mijn hart beving, -welke gedachte voor mij basis, borg en heerlijkheid van heel mijn verdere leven moet zijn! Ik wil steeds meer leren, het noodzakelijke aan de dingen als het schone beschouwen: -zo zal ik een van diegenen zijn die de dingen schoonheid verlenen. Amor fati: dat zal van nu af aan mijn liefde zijn! Ik wil geen oorlog voeren tegen al wat lelijk is. Ik wil niet aanklagen, ik wil niet eens de aanklagers aanklagen. De blik afwenden zal mijn enige ontkenning zijn! En, alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt! (Friedrich Nietzsche)

Bij welk gezelschap, welke producent of opleiding doe je je eindexamenproject?
De Mime Opleiding in samenwerking met Jochem Stavenuiter mimetheatergroep Bambie

Met welke studenten werk je samen, en welke opleiding doen ze?

Studenten van de Mime Opleiding: Lisa Groothof, Dwayne Toemere, Yannick Greweldinger en Erwin Boschmans en een student van de Opleiding Techniek Bart van den Heuvel.

Tekst:
Eigen teksten

Regie:
Jochem Stavenuiter

Speelperiode:
5 t/m 7 april & 23 t/m 29 juni 2011

Wat betekent dit project voor jou?
Ik vind het leuk om naast mijn eigen werk in een totaal andere stijl te werken en te spelen. Dat is soms heel frustrerend en tegelijkertijd heel lekker om dingen te spelen die niet uit mijn brein zouden ontspruiten.

Overige projecten

Zijn er andere eindexamenvoorstellingen die je wilt vermelden?
Eigen werk 'wat je niet ziet', gemaakt en gespeeld samen met mimespeler en docent Jan Taks in samenwerking met Irene Schaltegger, Sarah Ringoet en Jaïr Stranders

Eigen werk 'gaan' gemaakt en gespeeld samen met een student van de Mime Opleiding Erika Cederqvist in samenwerking met Jetse Batelaan, Marijn de Langen, Loes van der Pligt en Jaïr Sranders

Downloads

Terug naar lijst
Delen