Eline Karstens

Eline Karstens

Opleiding
Docent dans
Lichting
2011
E-mail
elinekarstens@live.nl
Contact
Facebook

Minder denken. Volgens mij kan dat geen kwaad.

Want zeker weten doen we toch nooit.

Als ik dans dan wens ik dat er mensen met me mee willen dansen. Dan hoeft het er voor mij niet mooi uit te zien, alleen maar goed te voelen

Wat betekent het vak waar je voor bent opgeleid voor je?
Het beroep docent dans is breed en biedt vele diverse mogelijkheden in het werkveld. De banen van afgestudeerden lopen enorm uitéén. Voor mij betekent deze opleiding vooral het leren delen en ontwikkelen van een kunstzinnige visie en daarin zelf je uiting vinden. Ik vind het docentschap een prachtig maar moeilijk beroep. Iets wat van nature ontstaat en waarin je zelf vooral heel sterk moet zijn en moet geloven in wat je doet.

Ik word geïnspireerd door verhalen van mensen en gesprekken met mensen. Door docenten en studenten. Door de meest uiteenlopende theatervoorstellingen die ik graag en veel bezoek.

Voor de toekomst zou ik het heel leuk vinden om les te geven aan jongeren. In het onderwijs of bij een educatieve dienst van een gezelschap. Dit lijkt me zo leuk omdat ik door middel van spel en beweging dagelijkse onderwerpen of thema's aan bod wil laten komen.

 

In de war

Fysieke theatervoorstelling "In de war", bij Theatergroep Dox in Utrecht. Ik werkte voor deze voorstelling samen met tweede- en derdejaars-studenten aan de Toneelschool Maastricht en derdejaarsstudenten muziektheater Codarts. Ook werk ik samen met Doxspelers en Oud-doxspelers.

Tekst (schrijver): Casper Vandeputte
Regisseur / Choreograaf:  Aram Adriaanse en Sassan Saghar Yaghmai

Wat betekent dit project voor jou?
Dit project is voor mij het samenbrengen van tekst en beweging in fysiek theater. De tekst ontstaat uit beweging. De bewegingen zijn rauw en vertellen een verhaal. De voorstelling gaat over oorlog en alles wat dit maar kan betekenen. Ik vind het leuk om met verschillende studenten gespecialiseerd in verschillende disciplines samen te mogen werken. Ik wens veel meer van dit soort samenwerkingen, omdat er niet genoeg van elkaar te leren valt. Het was een grote kans om mijn fysieke spel te ontwikkelen en daarnaast ook nog eens te leren spelen, spreken en zingen op het toneel. Een onvergetelijk repetitieproces.

Andere voorstellingen
Afstudeervoorstelling Docent dans 4, onder leiding van Gerleen Balstra.

Terug naar lijst
Delen