Alma Lindenhovius

Alma Lindenhovius

Opleiding
Moderne theaterdans
Lichting
2011

Als ik een goede voorstelling zie dan raak ik geïnspireerd, ik wil dan het liefst meteen de studio induiken en aan het werk gaan. Zowel fysiek als theatraal werk inspireert mij en als ik me in het werk verdiep kan ik er helemaal in opgaan. Er gaat een andere wereld open, in het theater, op het podium is er een andere dimensie, andere regels, een plek waar je je fantasie los kan laten. Dit moment kan magisch zijn, zowel als performer als voor de toeschouwer...

Deze magische momenten zijn mijn 'drive': hier ben ik naar op zoek, om deze momenten te beleven en om de toeschouwer een speciale ervaring te kunnen geven.

Het Lab Utrecht/ Cia.J.Gar.Cia

Bij welk gezelschap, welke producent of opleiding doe je je eindexamenproject?
Het Lab Utrecht/ Cia.J.Gar.Cia

Met welke studenten werk je samen, en welke opleiding doen ze?
Ik werk niet met studenten samen maar met professionele dansers.

Choreograaf:
Keren Levi, Jorge Garcia

Speelperiode:
November 2010/ Mei 2011

Wat betekent dit project voor jou?
Beide projecten waren erg belangrijke leerprocessen voor mij. Het is mijn eerste stap in het professionele werkveld, werken aan een productie met profesionele dansers en choreografe. Doelgericht werken naar een voorstelling en deze presenteren...

Ik heb veel geleerd over hoe ik mijn mogelijkheden optimaal kan gebruiken hoe ik in samenwerkingsverband met de dansers en choreograaf werk en hoe ik mijn eigen draai kan vinden in het werk en op het podium.

Overige projecten

Het eindproject van de vierdejaarsstudenten Moderne theaterdans zal worden gemaakt door choreografe Ann Van den Broek. Een choreografe waarvan ik het werk erg waardeer en ik kijk daarom uit naar de laatste voorstelling die we met onze groep in de Theaterschool zullen presenteren.

Downloads

Terug naar lijst
Delen