Michel Krot

Michel Krot

Opleiding
Mime
Lichting
1990
Website
www.delbocavista.nl
E-mail
info@delbocavista.nl
Contact
YouTube

Volg je hart maar wees niet dom

Ik ben via de DDV Arnhem in aanraking gekomen met mime en de mimeopleiding. Op de DDV hadden we les van Arie Peterse en die lessen waren zo anders dan er tot dan toe op de DDV werd les gegeven dat mijn oorspronkelijke wil om te spelen en te maken nieuw leven werd ingeblazen.

Op de mimeopleiding was ik erg onder de indruk van de lessen van Luc Boyer. Hij heeft me laten zien dat theater overal zichtbaar is en dat je inspiratie kan halen uit zaken die heel dicht bij liggen.

Verder vond ik de mimeopleiding de geweldige hbo-vorm van de kleuterschool. Jezelf ontwikkelen, zelf docenten aantrekken en theaterstukken maken. Samenwerking uitproberen, geweldige exiperimentele tijd beleefd daar.

En wat is nu het leukst van al? Dat ik nog steeds nauw samenwerk met Flip Aartsen (ook van de mimeopleiding, twee jaar boven mij), nog steeds door hem geïnspireerd raak en samen met hem snel prachtige dingen kan neerzetten.

De opleiding heeft van mij een doener gemaakt: ga het maar doen, kijk wat je doet, kijk wat anderen doen. Leren uit datgene wat je doet, zodat je werkelijk kan bepalen wat je neerzet.

Ik was van de ideeën, in het hoofd. Op de mimeopleiding heb ik die ideeën kunnen uitwerken en met mensen lekker een voorstelling in elkaar kleien. Kleien want dat was zo'n beetje de werkwijze geworden. 1 Grof idee, 2 brainstormen, 3 doen, 4 presenteren.

Op dit moment zet ik mijn kennis en expertise in om mensen in veranderingstrajecten bij te staan. Wij gaan met hen aan de slag: doen, doen en nog eens doen. Films maken, dingen van de andere kant laten zien, samenwerken, zingen etc. Al die ingrediënten zorgen ervoor dat de bewuste mensen elkaar weer gaan zien als mens en op menselijke wijze trots mogen zijn op wat ze doen. Als dat lukt is dat een enorm goed gevoel.

Al tijdens mijn opleiding hoorde je waarschuwingen van mensen uit het beroepsveld over de subsidie praktijk over de wil om te maken en de bijna onmogelijkheid om dat te realiseren. Gelukkig dat ik zo naïef was om te geloven dat dat voor mij niet gold.

Maar ook nu met de verregaande bezuinigingen op cultuur zou je mensen willen waarschuwen: weet waar je aan begint. Maar toch ben ik blij dat er nog mensen zijn die naïef genoeg zijn om die opleiding te doen. Chapeau!

'Storm' en 'Stenen voor Brood'

Storm maakte en speelde ik samen met Ad Bastiaanse. Het was een voortvloeisel uit het project H.H. Lupus met Peer van de Berg, Flip Aartsen, Jeroen Wiersma en Wilfred van de Peppel. Mannen die met een muur te maken krijgen. Een muur tussen hen in, in ons geval en de onmogelijke pogingen om die muur te slechten. Het was ineens een soort hype in het Veemtheater omdat wij, twee net afgestudeerde en afgetrainde mimers uit de kleren gingen. Hein Jansen gaf een goede recensie en twee weken zat het Veemtheater vol met homo's.

Stenen voor Brood was mijn afstudeer-solovoorstelling. Een mooi op waarheid gebaseerde ervaring van iemand die je verliest aan schizofrenie. Ik speelde rond de kerst in het Veemtheater en ik geloof dat alleen familie en vrienden het stuk hebben gezien. Naïef als ik was, wist ik niet dat niemand op mijn toevoegingen aan de Nederlandse Podiumkunsten zat te wachten.

Overige projecten

H.H. Lupus
spel: Flip Aartsen, Ad Bastiaanse , Wilfred van de Peppel, Peer van de Berg, Jeroen Wiersma en Michel Krot invaller Mike van Alfen
Begeleiding Arnold Goris

Syllogisme, eerstejaars solo Michel krot, begeleiding Gijs de Lange.

De Pupil wil Voogd zijn van Peter Handke.
Spel: Jeroen Wiersma en Michel Krot
Begeleiding: Gijs de Lange
Decor: Joost Sickenga

Ongewoon, gewoon, gewoon,ongewoon
Regie: Michel Krot
Spel: Jaap Oostra, Yvette Commandeur en Pop

Razor Blade Alley, een Veemtheater productie met Marjoroe Boston, Wilfred van de Peppel en Michel Krot.
Begeleiding: Jan Langedijk

Vrijdagmiddag onzin-performances als de Wiekroos met Jeroen Wiersma en Michel Krot

Storm met Ad Bastiaanse en Michel Krot, regie Luc Boyer

Het Gele Visioen van Sandra Macrander.
Spel: Nancy Nievaard, Tedje Wubben, Jeroen Wiersma en Michel Krot

Lux
een Veemtheater productie van Marjorie Boston en Michel Krot
Tekstbijdragen: Joost Sickenga, Peet van Duinhoven, Gerardjan Rijnders, Paul Feld, Daphne de Bruin, Rob de Graaff
Spel: Adriaan Adriaansen, Karin van der Hilst, Gerard van der Hilst, Jeanette Legger, Mientje Kleijer, Olaf de Rooij
Kostuums: Antoinette Wubben
Licht: Michiel van Blokland

Terug naar lijst
Delen