Kees Hulst

Kees Hulst

Zorg ervoor dat je het een en ander hebt meegemaakt, een baantje hebt gehad. Lees! Niet alleen toneelstukken, ook kranten, verhandelingen. Verdiep je in alle mogelijke sociale verhoudingen. Toneelspelen is een sociaal gebeuren. Leer jezelf kennen door de mensen en dingen om je heen.

Mahagonny

Voor deze productie die we samen met derdejaars onder begeleiding van Jan Joris  Lamers werkten, was een belangrijk onderdeel het heropenen van Gebouw De Liefde op de Da Costakade. Een verenigingsgebouw waarin onder meer de Katholieke Filmkeuring gevestigd was en dat als nieuwe dependance van de Theaterschool werd aangewezen.

Toneelschool en moderne dans zouden er hun intrek nemen. Voor het realiseren van ons eindexamenproject werd door ons de grote zaal gestript (paddestoelen groeiden op de verrotte vloer en het filmpodium werd kaalgeslagen). We reden vrachtwagenladingen vol zand per kruiwagen naar binnen en werkten aan vertaling en liedjes van B. Brecht. Zoals gebruikelijk kwamen bij Lamers alle aspecten van toneel aan bod. Van lichtwerking, materiaalkennis tot financiering en alles daartussenin. Een prima opleiding voor iedere acteur.

Overige projecten

Twee jaar eerder werkten we (ook met J.J. Lamers) aan een van de eerste internationale toneelschoolprojecten. Een voorloper van het huidige Its zou je kunnen zeggen. In Arnhem realiseerden we in een paar weken het Romantiek Festival. Daarin speelden we met ons klasje van vier scenes uit de Romantiek. We maakten kennis met studenten uit onder andere Wenen en Warschau.

Na het afstuderen
Na schooltijd ben ik even kunstgeschiedenis gaan studeren. GeĆÆnspireerd door de lessen op school. Het uitgebreide aanbod stimuleerde me in mijn interesse in alle mogelijke kunstuitingen, zowel op dans als op muziekgebied. Ook sociale en maatschappelijke aspecten kwamen aan de orde. Alles belangrijk voor de ontwikkeling van talent alsmede smaak.

Terug naar lijst
Delen