ID.OS EO4: Michele Rizzo (Dans/Clubcultuur)

In de nieuwe serie ID.OS — IDlab Open Studio — praten vooruitstrevende makers over interdisciplinaire samenwerking. Van elektronische muziek tot videogames, en van muziekvideo’s tot Instagramdocumentaires. Hoe verloopt dat creatieproces, van eerste idee en ontwerp naar het uiteindelijke resultaat? Welke rol spelen het internet en sociale netwerken? En hoe werk je goed samen?

In deze vierde editie verwelkomen we choreograaf en multidisciplinair kunstenaar Michele Rizzo. Rizzo is opgeleid in zowel beeldende kunst als dans en maakt performancewerken waarin hij processen van transformatie en transcendentie onderzoekt. HIGHER xtn., een bewerking van zijn performance HIGHER uit 2015, is op dit moment te zien in het Stedelijk Museum, als onderdeel van de Gemeentelijk Kunstaankopen 2018 tentoonstelling Freedom of Movement. HIGHER xtn. verkent de kracht van dans door zich te richten op de nachtclub als een plek van gemeenschapsvorming en radicale zelfexpressie.

Michele Rizzo (1984, Italië) studeerde in 2011 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam, waar hij nu gastdocent voor choreografie en bewegingsonderzoek is. In 2015 studeerde hij af aan het Sandberg Instituut. Hij was artist-in-residence bij het International Choreographic Arts Centre in Amsterdam, Q21 Museumkwartier in Wenen en Live Works Centrale Fies in Trento.

In 2015 maakte hij samen met muziekproducent Lorenzo Senni de voorstelling HIGHER, geïnspireerd door clubcultuur, die werd geproduceerd door Theater Frascati in samenwerking ICK. HIGHER is inmiddels gepresenteerd en uitgevoerd op diverse podia en festivals, waaronder URB Festival, Helsinki; Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis; La Briqueterie, Parijs; Santarcangelo Festival, Rimini; Short Theater, Rome; Festival DDD, Porto; CAMPO, Gent; Triennale Teatro dell'Arte, Milaan; en Actoral, Montreal.

Zijn laatste werk SPACEWALK, geproduceerd door Frascati en AFK en gecoproduceerd door Dansmakers Amsterdam, ICK Amsterdam en Campo (Be), gaat nog steeds over het begrip clubbing en trance in combinatie met het domein van virtual reality en virtuele architectuur.

Aansluitend eindigt ID.OS E04 met soep en drankjes
Komt allen! Toegang: Gratis

Wat: ID.OS E04: Michele Rizzo (dans/clubcultuur)
Wanneer: Dinsdag 5 februari, 18:00-19:00, soep en drankjes vanaf 19:00
Plaats: IDlab Studio, 5e verdieping, Academie voor Theater en Dans
Toegang: gratis
Taal: Engels
Host en curator: Juha van ’t Zelfde
Programmaleiding IDlab: Erik Lint

Meer informatie:
https://www.instagram.com/micheleasmodeorizzo/
http://michelerizzo.wordpress.com
https://www.stedelijk.nl/en/digdeeper/michel-rizzo

Delen